EXCLUSIV  Daraban, președintele CCIR, soluție care ar elimina Rusia ca ”mare jucător”

Mihai Daraban, președintele CCIR, are o soluție care ar elimina Rusia ca „mare jucător”.

„Sunt niște probleme care afectează economia cu privire la acest preț al energiei. Nu aș fi așa de pesimist, pentru că, totuși, la capabilitățile Uniunii Europene, așa cum au risipit bani pe diferite proiecte, cred că pentru UE a construi, de exemplu, șase terminale LNG în sudul Europei nu ar fi o tragedie. Ca să fie cuplate cu rețeaua comunitară de gaze. În felul acesta, ai avea acces la gazul din Qatar, Algeria, Nigeria, Trinidad și Tobago, gazul din SUA”, a spus Mihai Daraban, președintele CCIR, miercuri, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Australia are rezerve uriașe”, a spus Val Vâlcu, președintele CCIR precizând: „Da, dar aici intervine distanța. Oricum, Qatar are rezerve să țină toată planeta, dacă e să o luăm așa.”

„Nu înțeleg, însă, de ce nu se adoptă niște măsuri concrete. Terminalele de degazificare există. Sunt proiecte, sunt făcute deja în multe zone ale lumii. Pe principiul roții deja inventate și aplicate, nu înțeleg de ce nu se stabilește un mare terminal LNG la Tesaloniki, să spunem, un mare terminal în Muntenegru sau Albania, altul în Croația, Slovenia și așa mai departe. Lucruri care ar rezolva problema cu aprovizionarea cu gaze în perioada iernii, și mai ales în acest context cu Rusia”, a subliniat Mihai Daraban.

„Ar elimina Rusia ca mare jucător”, a mai spus președintele CCIR. „Până la urmă, aceste terminale ar trebui să existe și ca o contrapondere, până la urmă. Dacă își revin rușii mental, nu are nimeni nimic împotriva gazului rusesc, dar nu să-l folosești ca arma împotriva lumii civilizate”, a precizat Mihai Daraban.

Mihai Daraban, președintele CCIR, interviul zilei la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel