EXCLUSIV  Daraban, președintele CCIR: 'Am dat LOVITURA!'. Veste importantă pentru România

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, se implică în promovarea mediului de afaceri în afara granițelor României. De asemenea, în interviul acordat la DC News Live, acesta a explicat că va construi un pavilion de 35.000 metri pătrați, o veste extrem de importantă pentru România mai ales în ceea ce privește domeniul târgurilor auto.

"În primul rând, ne implicăm prin parteneriatele pe care le avem cu Camerele de Comerț din țările respective. (...) Agenții economici mai mici pot să meargă la niște târguri internaționale prin Europa. (...) De asemenea, sunt târguri tematice în toată Europa unde își pot găsi parteneri. Noi îi putem ajuta pentru că având și Romexpo, avem în această Uniune a organizatorilor de târguri și expoziții, avem posibilitatea să-i plasăm cum trebuie la târguri. Totul este să se și vrea".

În plus, în luna octombrie, va inaugura noul pavilion de 35.000 metri pătrați care este în curs de finalizare.

"A fost un schelet care a zăcut aici din 2010. Am repus proiectul pe tapet și, în octombrie, îl deschidem și, probabil, nu vom mai avea concurență măcar în domeniul târgurilor auto. Și uite așa am dat lovitura!", a mai zis Mihai Daraban. Vizavi de această hală de expoziție pe care urmează să o construiască, Mihai Daraban a fost întrebat dacă pe actualul teren al Romexpo poate să facă două hoteluri de cinci stele.

Răspunsul său a fost: "Terenul este în folosința Camerei de Comerț, dar administratorul este RAAPPS. Deci terenul este al statului, în administrarea RAAPPS și în folosința Camerei de Comerț a României. Așa scrie în hotărârea de Guvern din 2004, Romexpo fiind veriga noastră comercială. Dacă dânșii sunt de acord, bineînțeles că vom putea construi. Acum se pune problema, datorită statutului terenului, în ce măsură terenul este bancabil sau nu. Adică, știți cum este, până la urma, dacă banca vrea să te susțină, vrea să aibă garanția că terenul respectiv este un aset demn de a fi ipotecat. Statutul fiind cel pe care vi l-am spus... Noi am cerut și administrarea terenului, adică să înlocuim această verigă a RAAPPS deoarece Camera de Comerț a avut admnistrarea și înainte de Revoluție".

Vedeți aici răspunsul pe larg:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel