Daraban (CCIR), întâlnire la nivel înalt pentru România. Șansă pentru țara noastră

Delegaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condusă de preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a efectuat miercuri, 7 iunie 2017, o vizită de lucru la Paris, Franța.

În cadrul vizitei, au avut loc întâlniri cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Franceze, Pierre Goguet, și cu reprezentaţi la nivel înalt ai Forumului Francofon al Afacerilor și ai Club Efficience. Temele de discuție atinse în cadrul întâlnirii cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Franceze au vizat perspectivele cooperării dintre organizaţiile camerale din România şi Franţa, cu accent pe contribuţia acestora la consolidarea conlucrării dintre mediile antreprenoriale din cele două state, atât pe plan bilateral, cât şi pe pieţe terţe. În ceea ce privește întâlnirea cu preşedintele Forumului Francofon al Afacerilor, Steve Gentili, o atenţie deosebită a fost acordată valorificării oportunităților oferite de Organizaţia Internaţională a Francofoniei. A fost evocată inclusiv posibilitatea corelării activităţilor pe linia axei economice a francofoniei cu viitoarea Preşedinţie română a Consiliului UE.

S-a convenit asupra unui schimb de informaţii sistematic privind oportunităţile de afaceri, identificarea domeniilor cu potenţial în materie și proiecte realizabile în comun de companiile româneşti şi franceze.

[citeste si]

Clubul Efficience regrupează Diaspora economică africană și are drept obiectiv promovarea intereselor economice africane în Franța și în Europa și crearea de punți de cooperare spre Africa prin intermediul unor proiecte. Deține o rețea de peste 600 de membri (șefi și reprezentanți ai unor întreprinderi și lideri de opinie). Printre parteneri se numără: Forbes Afrique, Le Point, Canal + Afrique, Orange, Cabinet Orrick, Institutul Francez); parteneri instituțiali (IPEMED, la Fondation Africa France, la Fondation Énergie pour l'Afrique, la Fondation Culture & Diversité, la Fondation Chirac, la Fondation la Fondation Aces, la Fondation Tony Elumelu, la Fondation Face și Secțiile economice ale ambasadelor africane la Paris. o FFA – Forumul Francofon al Afacerilor - este principalul partener în organizarea evenimentelor economice ale OIF, axat pe încurajarea cooperării între actori economici din statele francofone, pe stimularea dialogului între mediul politic și cel economic, contribuind activ la facilitarea schimburilor între sectorul privat și economiile statelor francofone. FFA are o bună cooperare cu Camerele de comerț naționale cu care dezvoltă proiecte.

Există un mare interes de a coopera cu România în organizarea de evenimente axate pe sectoare de interes pentru țara noastră, cum ar fi tehnologiile informaționale/digitale; industria auto, energia. FFA colaborează de asemenea cu: OCDE, Agenția Franceză de Dezvoltare/AFD, Banca de Dezvoltare a Statelor Africii Centrale/BDEAC și Business France.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel