"Dar oare Gică Popescu e un erou? Cu ce e mai presus decât un brutar?"

agerpres_3957764
agerpres_3957764

România s-a împărțit în două, unii oameni susținându-l pe Gică Popescu și spunând că ar trebui să fie grațiat, în timp ce alții spun că fostul căpitan al Barcelonei nu este nicidecum un erou.

Mihai Bendeac a dat o altă perspectivă cazului Gică Popescu. Actorul a susținut că tocmai datorită performanţelor sale, fostul fotbalist este de condamnat pentru că a fost implicat în "Dosarul Transferurilor".

"Dar oare Gică Popescu este un erou? Sau doar un om care și-a făcut datoria impusă de profesia pe care a îmbrățișat-o? Cu ce este mai presus Gică Popescu decât un brutar talentat care își respectă și iubește clienții, oferindu-le produse excepționale?

Gică Popescu are o carieră de respectat. Pentru care, însă, a fost REMUNERAT! El a fost plătit ca să joace fotbal. Atât la echipele de club, cât și la echipa națională. De ce spun că Gică Popescu are, mai mult decât ceilalți condamnați, circumstanță agravantă? Fiindcă notorietatea, gloria, celebritatea, nu sunt, nu trebuie să fie, niște privilegii cu beneficii egocentriste. Căci dacă pe brutar sau pe ceasornicar nu-i cunoaște nimeni, pe Gică Popescu îl cunosc toți.

Și asta, prieteni, devine o obligație. Conștiința este cea care te împinge să folosești notorietatea pentru a oferi un exemplu. Pentru a redresa această planetă în care miliarde de oameni mor de foame, în timp ce alții construiesc catedrală de sute de milioane de euro.

Să folosești faptul că ești celebru pentru a transmite mesaje pline de umanitate, de pacifism. Să fii un exemplu. Pentru asta. Nu pentru bișniță alături de niște mafioți. Pe de altă parte, dacă brutarul sau ceasornicarul ar fi făcut bișniță și ar fi fost condamnați, ne era egal cu zero și nu ar fi știut nimeni. Fiind Gică Popescu, o lume întreagă a auzit în aceste zile despre România... De asta consider eu că, deși pedeapsa este oarecum exagerată, circumstanța gloriei și profesionalismului desăvârșit este una, repet, agravantă, nu atenuantă", a fost o parte din mesajul lui Mihai Bendeac postat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel