Daniel Zamfir, reacție acidă împotriva USR după atacarea proiectului pentru hidrocentrale: De ce ați făcut-o? Rămân ONG-urile voastre fără bani?

Foto: Facebook Daniel Zamfir, arhivă
Foto: Facebook Daniel Zamfir, arhivă

Președintele Comisiei Economice, Industrii si Servicii, Daniel Zamfir, a avut o reacție acidă pe Facebook după ce USR a atacat marți proiectul pentru hidrocentralele din arii protejate.

Astăzi, Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională pe legea care permite construcția de hidrocentrale mici în ariile protejate, acuzând că demersul este strict pentru beneficiul băieților deștepti din energie. 

Stelian Ion a anunțat că ”USR a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu această lege extrem de nocivă care lasă cale liberă pentru finalizarea și funcționarea hidrocentralelor ilegale în arii naturale protejate. Este vorba de distrugerea iremediabilă a unor arii protejate pentru un beneficiu economic infim. E ca și cum ți-ai tăia o mână și ai arunca-o din balon ca să mai scapi de balast. Băgăm râul Jiu în conducte, distrugând un întreg ecosistem, pentru a crește producția de energie cu 0,4%. Distrugem ariile naturale protejate pentru un câștig iluzoriu. Asta în vreme ce investitorii vor să extindă parcurile eoliene, iar statul român nu se grăbește pentru a îmbunătăți cadrul legal. De ce? Doar pentru că niște băieți deștepți au băgat ilegal sute de milioane de euro în construcții ceaușiste din care s-au îmbogățit firmele lor de casă.”

Daniel Zamfir: „De ce ati făcut-o, useriștilor? Rămân ONG-urile voastre fără bani?”

Daniel Zamfir, Presedinte al Comisiei Economice,Industrii si Servicii, a avut o reacție foarte acidă în fața celor declarate de USR. Acesta i-a învinuit pe membri partidului că au interese ascunse.

”DE ATI FACUT-O, USERISTILOR?RAMAN ONG-URILE VOASTRE FARA BANI?De ce veti plati mai mult la energie?De ce va creste dependenta energetica a Romaniei fata de Rusia? Pentru ca un partid care dovedeste a n-a oara ca nu reprezinta interesele romanilor in Parlament a decis sa atace la CCR legea PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate. USR blocheaza practic orice creștere a capacității României de a produce energie ieftină și curată, care să conducă la scăderea facturilor pentru populației și economie. Ca sa ce? Ca sa apere un peste care nu mai exista in raul Jiu? NU MAI EXISTA! Asta ne face pe noi dusmanii mediului si pe ei aparatorii mediului? NU! Acele hidrocentrale deja există în ariile protejate, unele dintre ele fiind construite în proporție de peste 90 la suta! Din perspectiva protecției mediului înconjurător este preferabil să ai o structură finalizată și funcțională, decât una dezafectată și abandonată.Constructii facute din banii DVS pe care jurau sa-i apere! Acum ce interese apara? Credeti ca din prostie fac ce fac?”,  a scris acesta pe Facebook.

VEZI ȘI: Bogdan Chirieac: ”Să vedem cine se va opune, ce partid politic se va opune în Parlamentul României”

Chiar în cadrul unei emisiuni difuzate la DC News, analistul politic Bogdan Chirieac o avertizase pe Adi Croitoru, de la Arii Protejate, cu privire la posibilitatea ca un partid să se opună finalizării hidrocentralelor din România, aflate în arii protejate și construite în mare parte. 

După ce în cadrul interviului Bogdan Chirieac i-a sugerat ”să vedem cine se va opune, ce partid politic se va opune în Parlamentul României. Este de urmărit”, aceasta a replicat: ”Da, este de urmărit, aveţi dreptate, pentru că eu conduc o instituție care se ocupă cu arii protejate şi îmi asum tot ce spun - şi cu rezultatele din spate. Am reuşit să deblocăm autostrăzile în faţa Comisiei Europene. Nu spunem prostii. Dacă eu vin şi prezint această situaţie și explic ferm că nu se va întâmpla nimic naturii, că lucrurile vor merge bine în direcţia asta, că hidrocentralele trebuie terminate, am curiozitatea să vedem cine se opune"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel