Zamfir (PNL): Adoptarea euro trebuie foarte bine analizată

moneda euro
moneda euro

Aderarea României la zona euro trebuie pregătită serios, după o analiză atentă, de toţi factorii implicaţi, după cum atrage atenția Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir.

"Eu nu ştiu dacă chiar anul 2022 este unul corect, este anul în care noi chiar suntem pregătiţi să aderăm la zona euro. În schimb, din punctul meu de vedere, categoric trebuie să ne propunem un termen. Nu putem face asta fără să avem o analiză profundă, având în vedere situaţia apărută în cazul Greciei, de exemplu, când se punea în discuţie ieşirea din zona euro. Ca atare, intrarea în zona euro e o treabă extrem de serioasă, trebuie foarte bine analizată cu toţi factorii implicaţi ca să putem să luăm decizia cea mai corectă", a afirmat marţi, la Senat, liberalul Daniel Zamfir.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică, într-un interviu acordat cotidianului polonez Rzeczpospolita, preluat de Reuters, că România, economia cu cel mai puternic ritm de creştere din UE, ar putea adera la zona euro în anul 2022, după creşterea veniturilor celor mai săraci cetăţeni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel