EXCLUSIV  Daniel Zamfir: Nu mai vreau să dau înapoi de la LUPTĂ!

Sâmbătă, 10 martie, este o zi importantă pentru senatorul Daniel Zamfir. Liberalul, cunoscut pentru luptele sale contra abuzurilor, împlinește 51 de ani.

Daniel Zamfir este omul care a luptat pentru ca românii să fie liberi, adică i-a ajutat pe oamenii striviți de datorii să poată să-și ducă liniștiți traiul mai departe. S-a războit cu băncile, a fost atacat crunt, doar-doar o va lăsa mai moale cu demersurile sale și, iată că, a ieșit învingător. Chiar și în prag aniversar, Daniel Zamfir vorbește tot despre luptele sale cu abuzurile.

Într-un interviu pentru DC News, senatorul a fost întrebat care a fost cel mai important moment din cariera sa politică. Răspunsul a fost identic ca anul trecut. "Imediat după votarea Legii dării în plată, mi-au făcut o surpriză. Nu știu cine cu cine a complotat, cert este că Oana (n.r - Zamfir) mi-a spus că vrea ieșim undeva, în oraș. M-a dus într-o sală și ce crezi? Acolo mă așteptau aproape 100 de oameni. A fost și haiducul cu noi (n.r. - Gheorghe Piperea). A fost o surpriză uriașă. Nu există bucurie mai mare, în politică, decât să îți mulțumească oamenii în așa fel să simți că ai făcut ceva important pentru ei. M-a impresionat foarte tare. Nu îmi voi schimba poza de la coperta de pe Facebook niciodată! Imaginea pe care am postat-o reflectă un moment de suflet".

(w670)

DC News: Am descoperit un grup pe Facebook care vă este dedicat.

"Da, am aflat întâmplător de el. O doamnă inimoasă a făcut acest grup. Sunt 5.000 de susținători. Este impresionant să vezi că oamenii sunt alături de tine. Acești români au înțeles că legile pentru care eu mă bat nu țin de vreo doctrină politică. Este vorba, pur și simplu, de o luptă împotriva abuzurilor, abuzuri de orice fel. Nu mai vreau să dau înapoi de la lupta mea! Am constatat că sunt foarte multe abuzuri. Oamenii sunt călcați în picioare de unele bănci, IFN-uri, ANAF și de furnizorii de servicii. Nu în ultimul rând, mai sunt și abuzurile din justiție!", a spus Daniel Zamfir.

DC News: Ce vă face să mergeți mai departe în ciuda piedicilor care vi se pun în politică?

"Resursa de a merge mai departe mi-o iau din suferințele și dramele oamenilor. Sunt o groază de familii care trec prin clipe grele. Dramele lor mă încarcă, îmi dau o energie și o forță extraordinară pentru a merge mai departe. Oamenii aceștia trec prin clipe grele doar pentru că, la un moment dat, au îndrăznit să viseze ca orice persoană la început de drum. A-ți lua o casă este un vis frumos, dar pentru mulți români s-a transformat în coșmarul vieții. După Legea dării în plată, știi câți oameni mi-au mulțumit? Se simt eliberați, chiar dacă au pierdut absolut tot, au pierdut casa, au pierdut banii pe care i-au dat pentru acea locuință... Sunt și voi rămâne în politică doar pentru a face tot ce ține de mine pentru bunăstarea oamenilor. Cred că este obligația oricărui politician! Bunăstarea cetățenilor este mult mai importantă decât bunăstarea unor instituții", a mai spus liberalul în interviul acordat.

DC News: Spuneți-ne un caz care v-a impresionat, mă refer la vreun român abuzat de bănci.

"Am primit mesaj de la un domn din Sfântu Gheorghe care împrumutase vreo 34.000 de franci elvețieni. Și-a luat casă. După patru ani, nu a mai putut plăti rata. A fost executat. Își pierduse și locul de muncă, apoi s-a reangajat, dar datoria pe care a avut-o - după ce i s-a executat casa - ajunsese la 52.000 de franci elvețieni. Îți imaginezi o așa situație? Zilele trecute, acest om m-a anunțat că, în baza Legii dării în plată, a primit hârtie de la executor prin care i s-a spus că s-a stins datoria pe care o mai avea către bancă. M-am emoționat până la lacrimi aflând că respectivul caz s-a rezolvat. Acest domn s-a simțit eliberat datorită Legii dării în plată. Am simțit că nu am luptat degeaba!", a conchis Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel