Daniel Zamfir, nouă funcție: Încep audierile celor care fac abuz

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir, senator ALDE, a făcut un anunț important.

”Începând de mâine, voi fi din nou președintele Comisiei economice a Senatului. De săptămâna viitoare încep audierile celor care fac abuz de putere economică în România”, a anunțat Daniel Zamfir.

Amintim că Senatul și-a început sesiunea cu doar cinci grupuri parlamentare, după ce grupul PMP s-a desfiinţat în luna iunie, ca urmare a migrării unor parlamentari către alte formaţiuni politice şi scăderea sub numărul minim de 7 senatori aleşi pe listele aceluiaşi partid necesar pentru existenţa unui grup.

Liderul grupului PSD este şi în această sesiune Şerban Nicolae. Din conducerea grupului parlamentar al PSD, cu 17 senatori, vor mai face parte viceliderii Emilia Craioveanu, Roxana Paţurcă, Ovidiu Marciu, Liviu Mazilu, Gabriel Leş. Secretar va fi Cristina Stocheci.

Liderul grupului PNL, din care fac parte 25 de senatori, este în continuare Iulian Dumitrescu. Vicelideri sunt Eugen Ţapu Nazare, Eugen Pîrvulescu, George Cătălin Stângă şi Ioan Cristina. Secretar este Nicoleta Pauliuc. La PNL locul de vicelider al Siminicăi Mirea, care a trecut la PSD în luna iunie, a fost ocupat de Eugen Ţapu Nazare.

Liderul grupului USR, format din 13 senatori, este, pentru a doua sesiune consecutiv, Vlad Alexandrescu. Viceliderii grupului USR sunt George Dircă, Florina Presadă, Radu Mihail şi Mihai Goţiu. Secretarul grupului este George Marussi. La USR, fostul vicelider Cristian Ghica a fost înlocuit cu George Dircă.

La grupul liberal-conservator (ALDE), cu 12 senatori, lider rămâne Daniel Zamfir, în timp ce vicelideri au fost desemnaţi Ion Hadârcă şi Ilie Niţă. Secretarul grupului este Ioan Simionca.

Grupul UDMR, care are 9 mandate în Senat, îl are în continuare ca lider pe Cseke Attila, ca vicelider pe Fejer Laszlo Odon şi secretar - pe Csaszar Karoly.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel