EXCLUSIV  Daniel Zamfir: "Mă doare-n cot de principiile liberale ale lui Dancă!" Mesaj pentru 7 milioane de români

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir, senator PNL, a răspuns, în exclusivitate pentru DCNews, la atacul purtătorului de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, la inițiativele sale legislative. 

Ionel Dancă atacă inițiativele legislative ale lui Daniel Zamfir

Întrebat "De ce PNL, prin ordinul conducerii, nu susține legile inițiate de dl Daniel Zamfir?", Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL, a răspuns, la Antena 3: "Noi am făcut cercetări în rândul electoratului nostru, pe lângă faptul că aceste inițiative contravin flagrant doctrinei PNL și principiilor pe care se bazează o economie de piață. Este o măsură populistă care se va întoarce împotriva oamenilor. O să vedeți că toate inițiativele promovate de dl Zamfir au terminat într-un gard. Legea dării în plată nu funcționează. Conversia creditelor în franci elvețieni e declarată neconstituțională. Despre ce vb? Despre inițiative populiste."

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că e "propagandă" nevoia de a proteja niște oameni de niște IFN-uri care funcționează ca niște cămătari. El a conchis prin a spune că "este o inițiativă care nu are nicio legătură cu interesul românilor". 

Controversa pe legea dării în plată

Danial Zamfir a precizat, pentru DCNews, că "Legea dării în plată funcționează. Că băncile încă nu vor să o aplice și târăsc oamenii în instanță nu înseamnă că legea nu funcționează, ci este altceva. Au început cât mai multe instanțe de judecată să dea câștig de cauză debitorilor, să reechilibreze contractele. Multe dintre contracte, mai ales cele ale oamenilor cu credite în franci elvețieni, au fost reechilibrate de către instanțe, făcându-se conversia în franci elvețieni chiar la cursul zilei, așa cum ar fi fost legea conversiei."

[citeste si]

În ceea ce privește replica pentru Ionel Dancă, senatorul PNL Daniel Zamfir întreabă "În interesul lui sunt legile (n.r. Dancă a conchis prin a spune că ‘inițiativa nu este în interesul românilor‘)? Al băncilor? Îl aud pe Dancă și e uluitor ce spune. În interesul cui sunt? Al băncilor care se plâng de aceste legi?".

Legile, fără culoare politică

"Văd că au ajuns oameni- care, apropo, mai ieri erau purtători de cuvânt ai lui Cioloș și mai alalteri consilieri ai ministrul Niță de la PSD- să vorbească în numele PNL și chiar al electoratului PNL. Cum își permite Dancă să vorbească în numele PNL-iștilor? A întrebat membrii PNL dacă aceste legi nu sunt în favoarea românilor? Nici în cadrul partidului nu au curaj să facă un astfel de sondaj, pentru că aceste legi sunt în favoarea oamenilor, nu au culoare politică." a subliniat senatorul PNL. 

BNR versus Parlament

"Nu l-am văzut pe dl Dancă sau pe altcineva dintre cei care spun că nu sunt liberale legile, pentru că nu putem interveni în piață, să reacționeze când Mugur Isărescu a cerut băncilor să mărească dobânda la depozite. Nu trebuie PNL să fie consecvent cu ideea de a nu se interveni în piață? Dacă spune Isărescu nu e intervenție în piață, dar dacă legiferează Parlamentul este? Hai să fie consecvenți!" este apelul lui Daniel Zamfir. 

Mesaj pentru 7 milioane de români

"Nu e cazul să mai repet că sunt țări europene cu economie solidă care au luat măsura plafonării dobânzilor. În Germania, plafonarea dobânzii maxime s-a făcut prin jurisprudență, a decis un judecător. Cele 14 țări din Europa- printre care se numără Germania, Franța, Italia, Spania, Grecia, Portugalia- au dobânzile plafonate și au un nivel de trei ori mai mic al dobânzilor decât românii. Dancă spune că legile împotriva cămătăriei sunt împotriva românilor? Așa împotrivă cum crede el, eu vreau ca și românii să ia credite la costurile pe care le iau cetățenii europeni, mă interesează mai puțin că face sondaj Dancă dacă legea contravine principiilor liberale, sunt 7 milioane de oameni care au contracte la bănci și care plătesc de trei ori mai mult decât cetățenii europeni. Asta mă interesează, nu că ar contraveni sau nu ideii liberale de peste noapte a lui Dancă. Amintesc ce am spus anterior, că el este un liberal făcut peste noapte. De unde are Dancă principii liberale? Să mă lase Dancă cu principiile liberale. Dacă le-au plafonat toate statele din SUA, nici acolo nu e liberalism? Și acolo se încalcă principii liberale? Spun încă o dată: mă doare în cot de principiile liberale pe care le invocă Dancă! Nu mă interesează! Mă interesează că sunt peste 7 milioane de oameni care astăzi plătesc dobânzi de trei ori mai mari decât cetățenii europeni și vreau și firme din România și cetățenii români să ia credite în condiții apropiate de UE." este mesajul virulent al lui Daniel Zamfir, dat pentru DCNews

VEZI AICI interviul recent acordat de senatorul PNL Daniel Zamfir despre legea plafonării dobânzii maxime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel