Daniel Zamfir: Lupta lui Tudose cu sistemul bancar, un fâs murdar

Daniel Zamfir, senator PNL, președinte al Comisiei economice, industrii și servicii, susține că "mult trâmbițata luptă a lui Tudose cu sistemul bancar e un fâs murdar".

"E un fâs pentru că în realitate nu se întâmplă nimic și e murdar pentru că domnul premier Tudose a vrut doar să puncteze în lupta lui cu Dragnea, toată burzuluiala aia de acum câteva luni, nefiind altceva decât o formă de șantaj.

Și acum, probele:

-Domnul Mișa, Ministrul Finanțelor, audiat acum cinci săptămâni la Comisia economică a Senatului s-a angajat în fața tuturor să transmită lista băncilor care nu au plătit în ultimii 5 ani niciun leu impozit pe profit. Nu a facut-o nici până astăzi, cu toate că avea obligația să transmită Comisiei lista solicitată. Credeți că a făcut-o de capul lui?

Ordinul de încetare a practicilor înșelătoare

-Domnul Pandelică, Presedinte ANPC, audiat acum două săptămâni la Comisia economică a Senatului s-a angajat în fața tuturor să emită Ordinul de încetare a practicilor înșelătoare, după ce în urma controlului efectuat la Raiffeisen Bank a constatat acolo grave abateri. Nu a făcut-o nici până astăzi, cu toate că avea obligația, la solicitarea Comisiei, să o facă. Credeți că a făcut-o de capul lui?

Domnul van Groningen, președintele Raiffeisen

-Domnul Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței, audiat ieri, 31 octombrie, la Comisia economică a Senatului, ne confirmă ca domnul van Groningen, președintele Raiffeisen, este membru în Colegiul consultativ al Consiliului Concurenței, colegiu care l-a propus pe domnul Chirițoiu în funcția de președinte. Întrebat fiind dacă domnul van Groningen a exercitat vreo presiune asupra sa, ca să nu fie lansat vreun control la Raiffeisen pe motiv de înțelegere cartelară între băncile care au acordat credite în CHF, domnul Chiritoiu neagă. Așa o fi? Aici chiar nu e conflict de interese? Premierul Tudose nu știa de van Groningen? De ce nu i-a solicitat președintelui Consiliului Concurenței să declanșeze o investigație la băncile care sunt suspectate de înțelegere cartelară, că doar era crucișătorul luptei cu abuzurile băncilor, iar abuzurile sunt semnalate de vreo 5 ani, nu-i așa?", a transmis Daniel Zamfir, președinte al Comisiei economice, industrii și servicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel