EXCLUSIV  Daniel Zamfir, lege importantă: Limitează drastic abuzurile! Acest lucru era o mare prostie

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Săptămâna trecută, Legea Curții de Conturi a trecut de Camera Deputaților.

În exclusivitate pentru DC News, senatorul PNL Daniel Zamfir a spus că este o lege care limitează drastic abuzurile unor auditori ai Curții de Conturi și vine în sprijinul tuturor primarilor și funcționarilor publici din administrație. Liberalul a mai zis că îi felicită pe colegii săi de partid care n-au ținut cont de dispoziția lui Ludovic Orban de a nu vota niciun proiect care este inițiat alături de PSD.

[citeste si]

"Este foarte important că acest proiect limitează drastic abuzurile pe care le fac auditorii Curții de Conturi. În acest moment, în proiectul de lege se prevăd mai multe lucruri care, ani de zile, au ținut blocată activitatea în multe primării", a zis senatorul pentru DC News.

Ce s-a mai schimbat

"Curtea de Conturi nu se mai pronunță pe oportunitatea unei investiții, aceasta este decizia exclusivă a consiliului local sau județean. Auditorul Curții de Conturi nu mai poate stabili un prejudiciu estimativ, prejudiciul trebuie să fie cert și ilicit, adică trebuie să arate și legea care a fost încălcată. De asemenea, s-au eliminat propunerile de competențe. Am stabilit că verificarea procedurii de achiziție este în sarcina ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice), iar Curtea de Conturi intervine și controlează după semnarea unui contract, adică verifică felul în care s-au cheltuit banii publici. Am reglementat și procedura de contestare a unui audit pentru că astăzi raportul era contestat tot la persoana care l-a întocmit, deci era o mare prostie", a zis Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel