Daniel Zamfir, în ”război” cu Florin Cîțu: Scriu cel mai lung text. Merită citit

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

„România, păzește-te” și-a intitulat Daniel Zamfir cel mai lung text publicat pe Facebook, despre care spune că „merită citit”.

„Scriu astăzi cel mai lung text pe Facebook, care credeți-mă merită citit. Sunt doar câteva din prostiile pe care le-a spus în ultimii doi ani viitorul ministru de finanțe, Florin Cîțu:

- Ianuarie 2017. Senatorul PNL a susţinut că din mai 2017 nu vor mai putea fi plătite salariile si pensiile şi că bugetul încalcă legea responsabilităţii fiscale.

- August 2017. Florin Câțu spune că Guvernul a rămas fără bani de pensii și salarii.

- Tot august 2017 Cîţu susţinea că numărul de zile libere acordate bugetarilor afectează Produsul Intern Brut.

- Tot august 2017. Cîţu anunţa o criză economică profundă. În realitate, economia românească era în plin având de relansare, creștere economică și cu majorări de venituri pentru cetățeni.

- Septembrie 2017, Cîţu îi minţea pe români vorbind despre o situaţie economică mai rea decât înaintea crizei. În realitate, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE.

- Octombrie 2017, pseudo economistul PNL anunţa că investiţiile au fost omorâte. În realitate, investițiile au fost mai mari decât în anul precedent.

- Noiembrie 2017, anunţa scăderea salariilor. În realitate, salariile au crescut pentru toate categoriile de bugetari și pentru foarte mulți privați, ca urmare a majorării salariului minim și prin scutirile de impozit la IT-ști și cercetători.

- Noiembrie 2017. Florin Câțu prevestește că autoritățile locale nu vor mai avea bani de investiții. În realitate, nicio autoritate locală fără excedent bugetar nu a avut un buget mai mic decât în 2017.

- Decembrie 2017. chiar inainte de încheierea anului cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, Cîţu ne spunea despre mistuirea economiei.

- Ianuarie 2018. Câţu prevestea că România va avea soarta Venezuelei, acolo unde se înregistrează cea mai gravă criză umanitară din ultimul secol. În realitate, economia românească a continuat să crească față de vârful din 2017.

- Martie 2018. Cîţu ne avertiza că inflaţia va ajunge la 12%. Peste puțin timp BNR anunța că inflația pentru 2018 va fi de circa 3,5%.

- Aprilie 2018. Economistul șef al PNL ne ameninţa cu naţionalizarea pensiilor. În realitate, fondurile din pilonul 2 sunt fonduri publice, deci nu pot fi naționalizate.

- Mai 2018. Câțu revine cu predicția că Guvernul nu mai are bani de pensii și salarii.

- Mai 2018. Acelaşi „expert" PNL vorbea de creşterea TVA. În realitate, TVA a scăzut în guvernarea PSD+ALDE.

- Mai 2018. Câțu prevestea că guvernul va reintroduce contribuţia pentru pensie la angajator. În realitate, transferul contribuțiilor la angajat s-a dovedit una dintre cele mai bune măsuri fiscale, prin care s-a redus considerabil deficitul de la bugetul de pensii.

- Mai 2018. Florin Cîţu susține că bugetul nu prevede bani de pensii şi salarii. În realitate pensiile au fost majorate de la 1 iulie, așa cum era prevăzut în buget. Rectificarea cu suplimentare la bugetul de pensii a fost determinată de o modificare legislativă privind pensiile pentru condițiile speciale de muncă – modificare care nu avea cum să fie prevăzută în proiecția de buget de la începutul anului.

(...)

- Iulie 2018. Florin Câțu anunță din nou o creştere a taxelor şi despre o rectificare bugetară negativă.

- Octombrie 2018. Cîţu arunca pe piaţă minciuna privind îngheţarea salariilor. În aceeași zi, Guvernul anunță majorarea salariului minim, cu un prag mai ridicat pentru angajații cu studii superioare”, a scris, duminică, Daniel Zamfir pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel