EXCLUSIV  Daniel Zamfir, DECIZIE după ce a fost EXECUTAT de Orban. "Precedent periculos în PNL"

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Indiferent de ce se va întâmpla din punct de vedere politic cu viitorul său, Daniel Zamfir, senatorul care a fost înlocuit cu Florin Cîțu la șefia Comisiei economice, a spus, în exclusivitate pentru DC News că vrea un singur lucru: să continue lupta cu abuzurile sistemului bancar, respectiv lupta cu abuzurile IFN-urilor pentru a le face românilor viața mai ușoară.

Milioane de români achită dobânzi halucinante, iar mulți dintre ei sunt executați silit de instituțiile financiare nebancare care beneficiază de o legislație foarte favorabilă.

"Merg până în pânzele albe cu legile mele, indiferent că nu le convine unora și altora. Ludovic Orban spune, pe la colțuri, că legile acestea 'ne-au stricat relațiile cu IFN-urile și băncile'. Dar dumnealui nu înțelege - sau vrea să pară că nu înțelege - că aceste legi nu sunt împotriva sistemului bancar sau IFN-urilor, ci sunt contra abuzurilor. Când am spus că vreau un credit ca afară, am spus-o tocmai pentru a atrage atenția privind diferența colosală între costurile unui credit din România și a unuia din Europa. (...) Profitul băncilor din țara noastră este dublu față de media europeană. (....) Eu îmi doresc un sistem bancar corect și IFN-uri care să nu mai aibă dobânzi de 9000%. Vreau condiții decente de creditare", a zis Daniel Zamfir. 

Senatorul a precizat că indiferent ce se va întâmpla nu va renunța la proiectele sale care sunt în favoarea oamenilor.

"Sunt într-o perioadă în care decantez lucrurile. Pot să vă asigur că nu voi renunța la proiectele mele, așa cum nu am renunțat nici la Darea în plată. Cu proiectele mele - limitarea dobânzilor IFN-urilor și reglemenarea dobânzilor recuperatorilor - voi merge mai departe și dacă vrea și dacă nu vrea Ludovic Orban", a mai zis senatorul PNL.

Un om lăudat, apoi executat

"Aștept să se limpezească lucrurile. Vreau să văd cum văd colegii mei execuția mea. Nu este vorba despre mine. Poate unii mă plac, poate unii nu mă plac. Pe mine mă interesează speța: adică un om care este lăudat apoi este executat la ordinul președintelui partidului. Creăm un precedent periculos în PNL când se face doar voința unui lider efemer", a mai declarat Daniel Zamfir.

[citeste si]

Liberalul a zis că își dorește o discuție cu ai săi colegi pentru a le explica proiectele sale.

"Ceea ce voi face va fi să urmăresc ca proiectele mele, care sunt în interesul oamenilor, să ajungă la bun sfârșit. Nu îmi doresc altceva decât să fie susținute. Mi-aș dori din suflet să discut în partid, să le explic colegilor mei că legile acestea nu sunt împotriva oamenilor de afaceri sau împotriva populației active, ci din contră! Oamenii de afaceri și populația activă care vor să acceseze credite trebuie să aibă condiții decente și corecte de creditare. Prin proiectele mele doresc ca aceștia să fie feriți de abuzurile băncilor și IFN-urilor! Acesta este obiectivul meu în politică!", a conchis senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel