Daniel Zamfir, bombă de la CJUE pentru românii cu credite

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

Senatorul ALDE Daniel Zamfir anunță o bombă de la CJUE și face un apel pentru Camera Deputaților, subliniind că nu există niciun motiv pentru întârzierea adoptării lui. 

”BOMBA LA CJUE!!!

Spania are retract litigios, aplicabil si consumatorilor. Este identic cu ceea ce era reglementat la noi inainte de Codul civil 2011: debitorul a carei datorii a fost cesionata unui colector de creante (sau unui tert oarecare) poate sa stinga creanta platind cesionarului pretul efectiv platit de el creditorului initial, plus cheltuielile de procedura. CJUE a spus ieri ca aceasta dispozitie din Codul civil spaniol este imperativa, neputand fi inlaturata de la aplicare prin contractul de cesiune sau prin contractul de credit, si neputand fi eliminata din contract de instanta, intrucat se prezuma ca este vorba de un echilibru rezonabil al raporturilor debitor-creditor-colector de creante, gandit de legiuitor.

In varianta propusa de mine pentru retractul litigios al consumatorului si aflata acum la Camera Deputatilor, debitorul se poate libera daca plateste colectorului dublul acelui pret. Mai mult decat echilibrat.

CJUE valideaza indirect acest proiect. Nu exista niciun al motiv de intarziere a adoptarii lui.” a scris Daniel Zamfir, senator ALDE, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel