EXCLUSIV  Daniel Zamfir: BANCĂ - RECUPERATOR, ȘMECHERIE! Aranjament MURDAR, a NENOROCIT mulți oameni

Senatorul PNL Daniel Zamfir a vorbit, la DCNews LIVE, despre o situație incredibilă, pe care încearcă s-o repare printr-o lege din ”proiectul împotriva cămătăriei”. 

”Al doilea proiect de legi din pachetul împotriva cămătăriei- așa le-am spus, pentru că în momentul în care acorzi niște credite cu 7.000- 9.000%, asta e cămătărie curată. Sigur, cu acte, dar cămătărie, cu 7.000- 9.000%, totul e necontrolabil- este practic reintroducerea, în legislația românească, a retractrului litigios. Acesta exista în Codul Civil din 1864 și a rezistat până-n 2011, la apariția noului Cod Civil. (...) O persoană care a fost deposedată de un bun are dreptul să-l rescumpere de la firma de recuperare, plătindu-i acesteia dublul sumei pe care respectiva firmă a plătit-o băncii pentru cumpărarea acestui bun. Dacă respectiva firmei a cumpărat de la bancă un apartament cu 10.000 de euro, respectivul care a fost deposedat să-l poată rescumpăra plătind dublul sumei. (...) Lucrul bun pe care-l face această lege este că nu va mai da posibilitatea băncilor să vândă aceste bunuri la prețuri de nimic. Acesta este lucrul care a nenorocit mulți oameni. Băncile vindeau acest pachet de credite neperformante, care conținea o serie de bunuri- case în principal ale oamenilor erau vândute la prețuri de nimic, la 10% din valoare, apartament de 50.000 de euro se vindea cu 5.000 de euro unei firme de recuperare, care era tot un vehicul al băncii. (...) Ca banca să aibă un portofoliu curat, practic mută bunul neperformant, îl transferă pe o sumă de nimic unui vehicul care e tot al băncii. Diferența între prețul real și prețul de vânzare este o datorie care ajunge tot în cârca debitorului, datorie incorectă, pentru că nu acela e prețul real. (...) Legea va descuraja această șmecherie să vinzi tu casa omului la preț de nimic. O să vinzi la prețul real al pieței. Va echilibra piața mult alterată de această combinație pe care au făcut-o băncile cu firme de recuperare.” a spus Daniel Zamfir. 

”Oamenii sunt nevoiți să plătească și această diferență ticăloasă obținută în urma unui arajament murdar” a precizat senatorul PNL, referindu-se la diferența dintre datoria românului și prețul de vânzare al imobilului. 

[citeste si]

Senatorul PNL a venit cu peste o sută de exemple concrete. Vezi în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel