Daniel Zamfir, anunț pentru românii cu credite. Nu mai e nevoie de cereri de refinanțare

Alexandru Ichim / 16 apr 2019 / 13:46 Salveaza PDF Comentarii

Parlamentul schimbă regulile impuse de Guvern în privința noii formule de calcul a creditelor. 

O comisie din Senat a decis ca noua formulă să se aplice și creditelor în derulare, fără să mai fie nevoie de o cerere de refinanțare. Autorul amendamentului este senatorul ALDE, Daniel Zamfir.

”Am decis ca noul indice Robor care va fi calculat acum în baza tranzacțiilor- fac o paranteză și vă spun că în urmă cu câteva săptămâni, comisia economică a Senatului a constatat în urma anchetei pe care a făcut-o, în legătură cu manipularea Robor din 2008, a constatat că indicele Robor, acela la care plăteau românii rate până acum era unul incorect, aranjat. Ca atare, ministerul de Finanțe a decis schimbarea lui, să fie în funcție de tranzacțiile care se fac în piață. Am decis ca să modificăm, să aducem în amendamentul Ordonanței 19, care vorbea despre faptul că noul indice se aplică creditelor viitoare, ei bine noi am considerat că este o discriminare și am hotărât ca indicele Robor să se aplice și creditelor în derulare, evident tocmai pentru a face dreptate. Metoda de calcul a acestui indice va fi cea nouă”, a declarat Daniel Zamfir, în direct la România TV. 

Vezi mai mult despre modificările aduse: ROBOR, noul indice. Cum vor fi afectați românii. Zamfir: O perdea de fum a băncilor

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26