Daniel Tudorache, alături de românii din Cernăuți

Crişan Andreescu / 08 oct 2017 / 08:45 Salveaza PDF Comentarii

Romanii din afara granițelor, din Republica Moldova și Ucraina, mai precis din Chișinău și Cernauti vor fi sprijiniți în proiectele lor viitoare a spus primarul sectorului 1 Daniel Tudorache.

Daniel Tudorache a mai afirmat, în prezența primarului Oleksey Kaspruk și a prim viceguvernator al Regiunii Cernauti, Pavliuck Mykhailo, că în prezent relațiile cu Chișinăul sunt mai avansate decât cele cu autoritățile din Cernăuți.

Din bugetul local va fi alocat un milion de euro pentru proiectele autorității locale din Chișinău. Pe viitor se va găsi calea legală astfel încât să putem finanța aceste proiecte. 

Daniel Tudorache a vorbit și de o înfrățire între cele două orașe în viitorul apropiat.

Tudorache a mai dezvăluit că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si-a dat acordul pentru o întâlnire cu omologul din Cernăuți în viitorul apropiat.

[citeste si]

Întrebat despre o agendă a întâlnirii cu primarul general al Capitalei, primarul Chișinăului s-a referit la transportul public, la colaborarea economică, dspre o posbilă colaborare cu Apa Nova în vederea alimentării cu apă a orașului.

Discuții aparte sunt rezervate colaborării cu Sectorul 1, cum ar fi infrastructura, a gospodăriei publice, a turismului.

Timp de trei zile o delegație a Primăriei Sectorului 1 condusă de primarul Daniel Tudorache, împreuna cu oficiali ai Ambasadei României in Ucraina, ai Consulatului Roman la Cernauti și reprezentanții ministerului Romanilor de Pretutindeni au fost invitați la aniversarea a 609 ani de atestare documentare a orașului Cernăuti.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23