Daniel Savu: Senatorii PSD votează la moțiunea de cenzură. Bogdan Chirieac: Informație de primă mărime

Senatorul Daniel Savu a declarat, vineri seară, în emisiunea ”100 de minute” de la Antena 3, că senatorii PSD vor vota în unanimitate împotriva moțiunii de cenzură depusă de Opoziție. Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că informația este una foarte importantă, apreciind, totodată, că ”ceea ce pare ilogic s-ar putea să aibă logica sa”.  

”PSD în unanimitate votează împotriva acestei moțiuni și vom fi acolo în sală și vom vota, am hotărât asta noi în grupul senatorial. Mergem la vot și votăm pentru că vrem să arătăm unitate în partid, indiferent de procesul electoral intern. Indiferent de ce se întâmplă în partid, noi rămânem uniți, mai ales înaintea unui Congres. Cum să votăm noi împotrivă când, în platformele tuturor candidaților noi vrem să păstrăm guvernarea. Este foarte rău ales momentul de către PNL al acestei moțiuni. Cine să se poziționeze din PSD împotriva lui Victor Ponta, a guvernării de fapt, mai ales că este o moțiune de imagine? Cred că este o premieră, cred că nu a mai existat în istoria Parlamentului o moțiune de cenzură depusă de un partid pentru imaginea premierului”, a declarat senatorul Daniel Savu, invitat în emisiunea moderată de Alessandra Stoicescu.

Un lider PNL îngroapă moțiunea: "Nu avem nicio șansă!"

Invitat în cadrul aceleiași emisiuni, Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă nu cumva PNL s-a grăbit cu depunerea acestei moțiuni de cenzură la început de sesiune parlamentară, mai ales că și deputatul Ioan Oltean, co-preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că opoziţia nu are nicio şansă să treacă moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Guvernului Ponta.

[citeste si]

”Chestiunea asta excepțională cu premierul în funcție trimis în judecată se întâmpla și în octombrie, și în septembrie, și în noiembrie, era valabilă și în decembrie. Liberalii teoretic puteau să mai aștepte să se coacă lucrurile. Dl senator ne-a oferit o informație de primă mărime, că parlamentarii PSD vor vota. A fost întrebarea esențială a emisiunii. Faptul că în acest moment parlamentarii PSD votează, UNPR trebuie să voteze și el în cazul acesta, și s-ar putea ca moțiunea să treacă și avem acum și explicația pentru care PNL s-a grăbit cu moțiunea la începutul sesiunii parlamentare. Abia acum lucrurile încep să se așeze.

Pentru siguranță, din nefericire, PDL ne-a învățat, și apoi PSD, că este bine să îi ții în bancă, cu faimosul ”prezent, nu votez”. Probabil că în viitoarea Constituție ar trebui scoasă. 

În momentul acesta, votând, poate că lucrurile se pun cap la cap și ceea ce pare ilogic s-ar putea să aibă logica sa”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel