Daniel Popescu: “Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru Moldova”

Deputat Nicolae Daniel Popescu
Deputat Nicolae Daniel Popescu

Parlamentarii USR din Moldova cer guvernului ca în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut procentul de 25 la sută pentru Moldova, în concordanță cu numărul populației.

De treizeci de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de către guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. Este momentul să punem stop acestor politici păguboase ale Centrului, se arată într-un comunicat de presă. 

”Consecințele se văd cu ochiul liber”

"Moldova este singura provincie care nu a beneficiat de construcţia vreunui kilometru de autostradă. Consecinţele se pot vedea cu ochiul liber: izolare economică, pierdere de oportunităţi şi pierderi de vieţi pe şosele. Dezvoltarea unei regiuni înseamnă densitate - de oameni, de capital - şi conectivitate. Cu cât o regiune beneficiază de mai mult influx de oameni şi de capital, cu atât se dezvoltă mai bine şi mai repede. Măcar în al doisprezecelea ceas, haideţi să nu îi refuzăm Moldovei şansa de a se dezvolta! E momentul să transformăm în prioritate reală construcţia Autostrăzii Nordului (Suceava - Satu Mare), Autostrăzii A7 (care traversează întreaga Moldova de la Nord la Sud, pe traseul Siret – Suceava – București), şi a centurilor ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Trebuie să deblocăm măcar acum progresul economic al Moldovei", a declarat deputatul sucevean Nicolae-Daniel Popescu.

Infrastructură reabilitată de urgență 

"De asemenea, pentru încurajarea agroturismului trebuie reabilitată urgent infrastructura rutieră ce leagă județul Suceava de județul Bistrița-Năsăud, respectiv: 

- traseul DC85-172D: comuna Poiana Stampei - sat Tătaru (prin Grădinița) - comuna Lunca Ilvei

- traseul 172D: sat Podu Coșnei - comuna Coșna - sat Românești - sat Teșna - comuna Lunca Ilvei.", a conchis deputatul USR Daniel Popescu.

Demersul a fost inițiat de parlamentarii USR din regiunea Moldova - Daniel Popescu, Lucian Viziteu deputat de Bacău, Bogdan Rodeanu deputat de Galați, Cosette Chichirău deputat de Iași, Iulian Bulai deputat de Neamț, Mihai Botez deputat de Vaslui, Dan Lungu senator de Iași și va fi continuat printr-o campanie on-line de strângere de semnături de la cetățenii din județele Moldovei. Parlamentarii USR fac un apel și la ceilalți parlamentari din Moldova să se alăture inițiativei și să determine guvernul să aloce 25% din bugetul de infrastructură pentru Moldova”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel