Daniel Funeriu, de pe locul 16, ajunge eligibil la europarlamentare

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, poate dormi liniștit. A ajuns pe locul cinci pe lista Mișcării Populare pentru alegerile europarlamentare de la 25 mai.

 Chiar dacă votul intern pentru desemnarea candidaților Partidului Mișcarea Populară la europarlamentare adusese clarificări, liderii partidului se pare că nu au ținut seama de acest aspect. De pe locul 16, Daniel Funeriu a ajuns pe lista de la europarlamentare pe un loc eligibil, respectiv cinci. 

Europarlamentarul Cristian Preda deschide lista PMP, urmat de Siegfried Mureşan, un tânăr de 32 de ani care a reuşit performanţe extraordinare în administraţia europeană. "Este absolvent al unui masterat la Universitatea Humboldt din Berlin, fost consilier al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, consilier în cadrul PPE, acesta lucrând îndeaproape atât cu regretatul Wilfried Martens, cât şi cu Joseph Daul. E un om care cunoaşte cum nu se poate mai bine mecanismele Uniunii Europene", scrie Elena Udrea pe blog.

"3 din primii 5 oameni de pe lista noastră fac parte din grupul „reformiştilor" care au părăsit PDL: Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Daniel Funeriu. Sunt oameni de o vastă cultură şi cu o educaţie aleasă, care au dovedit de-a lungul timpului că au o viziune europeană pentru viitorul României", mai adaugă Elena Udrea.

Pe listă se mai află Cristian Petrescu, actual deputat, omul de afaceri Woetsch Gunther, dar și fostul  președinte al Federației de Tenis, Ruxandra Dragomir, precum și Alexandru Lesco, care a făcut parte din lotul Ilașcu, condamnat la Tiraspol.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel