EXCLUSIV  Daniel Florea: Lia Olguța Vasilescu are dreptate. Suntem văzuți ”pre-penali”

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, îi dă dreptate ministrului Lia Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei, care susținea că legea, oricum o dai în administrație, poate fi extrem de ușor încălcată, fiindcă sunt contradicții legislative. 

”Din păcate, Lia Olguța Vasilescu are dreptate. Noi în administrație în acest moment suntem priviți cu o conotație negativă din primul moment. Am auzit că suntem pușcăriabili sau pre-penali. Mi se pare incredibil în condițiile în care trebuie să ai grijă de interesele atâtor oameni și, orice ai face tu, este numai o cale de a ajunge la pușcărie.” a spus primarul Sectorului 5, Daniel Florea, la DCNews LIVE

El a adăugat ”că faptul că s-a ajuns în situația unei decizii a CCR pentru un conflict de natură constituțională între niște puteri ale statului este un lucru grav și cred că este vina întregului sistem al puterilor din România. Cred trebuie să le redefinim și cred că trebuie ca partidul nostru să-și asume acest rol, de a redefini instituțiile statului într-un sens modern. Noi am luat niște instituții, le-am creat, le-am pus să lucreze, după care nu am știut să le dăm puterea să se autocenzureze și nici n-am știut cum să le facem să funcționeze la parametrii la care deja funcționau în străinătate.” 

Daniel Florea s-a referit aici la anchetarea Guvernului de către Parchet cu privire la OUG 13. 

[citeste si]

Primarul de la 5 atrage atenția: ”Cred că ar trebui revizuită Constituția în sensul clarificării unor prevederi, cred că ar trebui să facem un cod administrativ și un cod al funcționarului public care să ajute administrația să meargă mai departe, cred că ar trebui să schimbăm întregul mod în care se fac legile”. 

Vezi de la minutul 9: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel