Prezidențiale 2014. Daniel Dragomir, DOCUMENT: "Proba regină a poliției politice"

Scutaru Cristina / 22 dec 2017 / 12:26 Salveaza PDF Comentarii

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, după dezvăluirile pe care le-a făcut referitoare la mandatele de ascultare/urmărire din partea SRI, a publicat o serie de documente importante.

"Documentele prezentate azi in conferinta de presa. Proba regina a politiei politice din timpul campaniei la prezidentialele din 2014. Va astept alaturi de mine si de Romania 3.0. Dumnezeu e cu noi. #nuvafiefrica", a scris Daniel Dragomir pe Facebook.

Amintim că într-o conferință de presă, fostul ofițer SRI, a declarat că au existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, principalul vizat în acest dosar a fost președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Persecutat politic în România democrată?

 

În prioada 4 iulie - 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici s-au aflat sub un mandat de interceptare strict care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfășoară în campania electorală, a declarat Daniel Dragomir, vineri dimineață.

"Mandatul care este dat de colonelul Valentin Șelaru, judecător la ÎCCJ, se încheie pe data de 6 noiembrie 2014. Mandatul, luat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizării a Guvernului Ponta, se referă la fapte din anii 2.000. Din acest dosar s-a desprins mai târziu dosarul Microsoft.

Citește și: Daniel Dragomir, BOMBĂ: Peste 80 de oameni din conducerea statului ascultați de SRI

Acest dosar se referă la acte de poliție politică împotriva conducătorilor politici ai țării. Printre cele 80 de persoane se află Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian Radu Stroe, Eugen Teodorovici, Ioan Rus, Mihnea Costoiu, Borbely Carol, Eneche Jiru, Dan Nica, generalul Toma Zaharia, Marian Săniuță, consultantul Bogdan Teodorescu, Vlad Moisescu, Sebastian Vlădescu, Ioan Moraru, Gabriel Berca, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Cătălin Harnagea, Bogdan Chirieac, Alexandru Bitner, Tiberiu Urdăreanu și Irina Socol.

Mandatul s-a întins pe 6 luni. S-a discutat despre sufrageria lui Oprea! În 2014, în funcțiile de răspundere ale statului român, se aflau aceiași oameni ca în 2009. Să fie acesta răspunsul la poziția oficială a președintelui Iohannis din discursul de la 1 Decembrie?", a zis Daniel Dragomir.

În documentul dat publicității de Daniel Dragomir se arată:

"Michaela Jîjîie, judecător de drepturi și libertăți la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în baza încheierii nr. 129 din 04 iulie 2014, pronunțată în dosarul nr.26/2014 al acestei instanțe, autorizez pe o durată de 30 de zile începând din 04.07.2017 până la data de 02.08.2014, inclusiv, a următoarelor metode de supraveghere: video, audio sau prin fotografiere a următoarelor persoane":

(w670)

(w670)

Consultați AICI documentul.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23