EXCLUSIV  Daniel Dăianu, replică după declaraţia lui Dragoş Anastasiu: Românii merită salarii şi pensii mai mari

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal din România, a replicat după ce Dragoş Anastasiu a spus că 400.000 de bugetari ar trebui să fie concediaţi pentru echilibrarea bugetului. 

"Ce pot să spun este că noi facem nişte simulări, avem un aparat tehnic care lucrează. Ceea nu se poate tăgădui este că în România oamenii merită să obţină mai mult şi la pensii şi la salarii. Dacă luăm pensiile, spre exemplu, suntem foarte jos în raport cu media UE. Necazul la noi este că se uită că resursele lipsesc. Noua lege a pensiilor nu este rezultatul efortului unui singur guvern, ea a început acum un deceniu. Guvernele au încercat reaşezarea salariilor şi a pensiilor. Ce a ieşit în momentul de faţă nu este lipsit de însemnătate.

Impactul noii legi a pensiilor care înseamnă punct de pensie şi recalculare, având în vedere că deficitul pe care noi îl estimăm acum este foarte greu de încadrat în trei la sută, este foarte mare. Această presiune este foarte mare. În opinia Consiliului Fiscal şi a mea, aplicarea acestei legi reclamă o regândire a bugetulu. Într-o ţară în care nu se declară toate veniturile şi averile, unde nu există transparenţă, în care din varii motive s-a blocat reforma ANAF-ului, care era necesară, situaţia nu e bună. Toate trebuie să fie remediate", a explicat Daniel Dăianu. 

Renunţarea la cota unică, propunere controversată

Bogdan Chirieac a insistat şi a vrut să afle dacă renunţarea la cota unică, aşa cum a propus Dragoş Anastasiu, este o măsură benefică. 

"Un lucru este clar: este nevoie de restructurarea aparatului de stat. Eu nu mă hazardez să arunc cifre, însă. Renunţarea la cota unică nu este singura măsură care se poate lua când România va ajunge cu spatele la zid!", a spus Daniel Dăianu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel