Daniel Dăianu îi răspunde nervos ministrului Eugen Teodorovici, după o afirmație în dezbaterea DC Media Grup

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, a vorbit, luni seara, într-o emisiune Tv, despre ce poate urma pentru România în următorii ani, pornind de la noua lege a pensiilor.

Printre altele, realizatoarea Denise Rifai, de la Realitatea Tv, unde a fost invitat Daniel Dăianu, i-a solicitat acestuia să comenteze una dintre afirmațiile făcute de ministrul Eugen Teodorovici la un eveniment-dezbatere organizat de DCMedia Group.

Deși inițial, Daniel Dăianu nu a vrut să comenteze afirmațiile lui Eugen Teodorovici, până la urmă nu s-a abținut și, destul de nervos, i-a răspuns prin intermediul emisiunii ”Legile Puterii” de la Realitatea Tv, luni seara:

”Permiteți-mi să vă răspund: Eu l-aș întreba pe ministrul actual al Finanțelor Publice, pentru că așa ceva este de netolerat: El crede că în trei ani poate fi aplicată legea pensiilor așa cum este? Eu vă spun că nu poate fi aplicată și vă spun cu toată răspunderea în fața acestei țări! Nu se poate așa ceva! Nu putem să băgăm această țară în necaz, ca oamenii să sufere în 2-3 ani. Multe legi au fost votate în această țară. Multe acte normative au fost date la o parte, multe acte normative au fost corectate”, a spus Dăianu nervos, în platoul Realitatea Tv.

”Nu e vorba că sunt nervos. Eu nu mai am ce să mai cer de la viață. Sunt în serviciul public și de aceea m-a deranjat acea afirmație. Dezbaterile publice nu sunt ședințe de partid, trebuie să respecți oamenii. Nu poți să-ți faci predecesorii contabili! Sunt oameni care au scos țara de câteva ori, au evitat încetarea de plăți. Teodorovici nu s-a confruntat, încă, cu așa ceva. N-aș vrea să fie nevoit să se confrunte cu așa ceva!”, a mai spus Dăianu.

Teodorovici, la dezbaterea DCMedia Group

Acum câteva zile, marți, la evenimentul DCMedia Group ”Upgrade România - Ediția II: Soluții pentru finanțarea marilor proiecte de investiții ale României”, ministrul Teodorovici i-a replicat lui Dăianu, în timpul dezbaterii live:

”Ați făcut referire că noi ne închidem pe 3% pentru că nu facem investiții. Domnule Daianu, dacă îmi dați o singură factură neachitată în 2018-2019, adică neachitată ca să pot eu să mă închid pe deficit, dom'le... plec eu din funcție. Dar dacă nu este așa, plecați dvs. din noua dvs. funcție de la Consiliul Fiscal. Știm foarte bine de ce aveți acest discurs sau mai bine colegii de la BNR știu mai bine frustrările care motivație această poziție”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel