Urmărește emisiunea live


Daniel Dăianu: ce greșeală a făcut FMI în privatizarea CFR Marfă

Fostul ministru al Finanțelor, Daniel Dăianu, în prezent prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, susține că Fondul Monetar Internațional a greșit atunci când a cerut guvernului să privatizeze CFR Marfă într-un timp foarte scurt.

"FMI a greșit când a pus presiune pe guvern să încheie privatizarea, potrivit unui calendar pe care ei l-au stabilit. Nu poți să spui că CFR Marfă se poate privatiza în șase luni", a declarat prim-vicele ASF, marți seară, la Realitatea Tv.

"La Oltchim și CFR Marfă, în special la CFR Marfă, ar fi trebuit să se încerce o privatizare cu un investitor foarte serios, un investitor strategic. CFR Marfă nici nu ar fi trebuit să ajungă în această situație. CFR Marfă ar fi trebuit să rămână o companie rentabilă", a adăugat economistul.

Guvernul României a respectat ultimul calendar stabilit de partenerii internaționali cu privire la privatizarea CFR Marfă, licitația pentru pachetul de 51% din acțiuni fiind câștigată, în iunie 2012, de Grupul Feroviar Român, condus de afaceristul Gruia Stoica. GFR a câștigat licitația cu o ofertă de 202 milioane de euro. Procesul de privatizare a eșuat, deși ambele părți, statul român și GFR, au susținut că și-au îndeplinit obligațiile ce le reveneau.

Într-un raport al Comisiei Europene datat 13 ianuarie 2014, Executivul de la Bruxelles spune că privatizarea CFR Marfă se va face "pe baza unui calendar mai realist", dar până în mai 2015.

CE mai spune câ procesul de restructurare va cuprinde toate companiile feroviare de stat și va consta și în disponibilizări de personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel