Urmărește emisiunea live


Daniel Barbu a identificat contracandidatul cel mai puternic pentru Primăria Capitalei

Profesorul DANIEL BARBU, candidatul ALDE la Primăria Generală a Capitalei, a mărturisit la interviul DC News cine dintre contracandidații săi are cele mai mari șanse să câștige la scrutinul electoral din 5 iunie.  

Faptul că femeile din România aspiră la politica înaltă este un lucru foarte bun, consideră Daniel Barbu, care nu a ezitat să precizeze, că, în opinia sa, Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei, are cele mai mari șanse în această cursă, argumentându-și, totodată, afirmația.

"PSD are o doamnă, în sine un lucru bun. Cred că femeile sunt întrutotul la fel de capabile, uneori mai capabile decât bărbații să facă politică înaltă cu puțină imaginație. Că asta lipsește în România de 26 de ani: imaginație, creativitate. Femeile ar putea aduce plus în politica românească, o oarecare simplitate, o oarecare creativitate, punerea la contribuție a imaginației. De ce să faci lucrurile complicat când ai putea să le faci ceva mai simplu, mai clar, mai îndrăzneț. D-na Firea e un candidat redutabil, o persoană foarte distinsă, un ziarist cu o lungă și solidă experiență și recunoaștere profesională, dar este mai ales candidata unui partid bine structurat, încă solid, masiv în București ca și în țară. Teoretic, are cele mai mare șanse în această cursă, are echipe solide care o asistă în elaborarea programului. Noi, la ALDE, am fost o mână de oameni, sunt foarte mândru că printre ei au fost specialiști de marcă în urbanism, în mediu, în construcții, dar câțiva oameni, și am încercat să realizăm un program care să fie realist și îndrăzneț pentru București. PSD are resurse umane mult mai vaste", a declarat Daniel Barbu, după ce anterior a explicat de ce consideră PNL un partid "ipocrit". 

[citeste si]

"O parte din doamnele de la PNL din Parlament au inițiat o lege a parității. Le-am spus atunci că nu sunt destul de curajoase, pentru că paritatea nu e reală. Doreau doar ca 1/3 din locurile de pe listele partidului să fie ocupate de femei. Eu le-am spus jumătate. Eu aș fi fost dispus să semnez pentru jumătate, am semnat. Au căpătat un sprijin transversal, mai toate partidele au sprijinit o asemenea inițiativă ca să vedem că în afara de d-na Pocora, care a apărut în ultimul moment la București, PNL nu are candidate la alegerile locale, ceea ce ne arată imensa ipocrizie a acestui partid", a subliniat candidatul ALDE la Primăria Generală a Capitalei.

Urmărește ce a spus Daniel Barbu de la minutul 27:44 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel