Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, iese în stradă: Este o rușine

Daniel Băluță, primarul interimar al Sectorului 4, a anunțat la DC NEWS că va ieși în stradă, alături de cetățeni, pentru a protesta împotriva situației de la Piața Sudului.

Întrebat când vom vedea un primar în stradă, alături de cetățenii pe care îi reprezintă, Daniel Băluță a spus:

”De foarte multe ori, pentru a sprijinii cetățenii m-am înscris, în calitate de viceprimar, în audiență la RADET, Apa Nova, respectiv Primăria Capitalei. Oamenii, de fiecare dată când mergeau acolo, vorbeau cu pereții: De asemenea, un grup larg de cetățeni, mi-a solicitat să luăm din nou măsuri în cazul pasajului de la Piața Sudului. Veți vedea că, în scurt timp, ne vom mobiliza și pentru diferite forme de protest, cu mine în frunte. Este o rușine ca viața a zeci de mii de bucureșteni să fie afectat în acest mod. Este un atac la siguranța și la liniștea acestor cetățeni.

Nu se poate să începi o lucrare, să-i pierzi finanțarea, să nu ai niciun fel de de explicație pentru lucrul acesta. E absolut incredibil. Eu ca primar al Sectorului 4 trebuie să iau toate măsurile legale pentru a-i determina pe cei care administrează această speță să încheie această lucrare”, a declarat Daniel Băluță, la interviurile live DC NEWS.

 Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri. Proiectul prevede şi construirea mai multor pasaje pietonale, dar şi a aunui pasaj subteran care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Şos. Olteniţei.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar trebui finalizat până la 31 decembrie 2015, conform contractului încheiat de Primăria Capitalei cu instituţiile europene. În acest moment însă, lucrarea este executată doar în proporţie de 23%, iar conform actualului grafic de lucrări, constructorul estimează că va finaliza pasajul în noiembrie 2016, deci cu o întârziere de aproape un an.

Vezi de la minutul 45.00.

Situația pasajului rutier de la Piața Sudului

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri. Proiectul prevede şi construirea mai multor pasaje pietonale, dar şi a aunui pasaj subteran care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Şos. Olteniţei.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar fi trebui finalizat până la 31 decembrie 2015, conform contractului încheiat de Primăria Capitalei cu instituţiile europene. Acest lucru nu s-a realizat, în octombrie stadiul lucrărilor fiind la 23%. Constructorul a estimat că va finaliza pasajul în noiembrie 2016, deci cu o întârziere de aproape un an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel