Daniel Băluță, profeție privind rezultatul alegerilor parlamentare

Daniel Băluță, noul primar al Sectorului 4, a făcut o "profeție" privind rezultatul alegerilor parlamentare din toamnă.

Noul primar al Sectorului 4, social-democratul Daniel Băluță, este optimist în legătură cu rezultatul alegerilor parlamentare.

"Sunt convins că prin oamenii pe care PSD i-a ales, prin încrederea pe care a reușit să o câștige cetățenilor și prin prestațiile pe care le veți vedea în următoarele luni ale primarilor, consilierilor locali și în general a tuturor aleșilor locali reprezentând PSD, prin deschiderea pe care aceștia o au, sunt convins că alegerile parlamentare vor fi câștigate de PSD", a declarat Daniel Băluță la interviul DC News Live.

Citește și: Cum le-a luat Băluță fața lui Sava&Piedone. Ce nu a înțeles PNL

În cadrul aceluiași interviu, Daniel Băluță a atras atenția asupra unei mari probleme cu care se confruntă administrațiile locale și centrale.

Întrebat despre motivul pentru care nu se respectă termenele la diferite lucrări nu doar în sectorul 4, ci și în alte zone ale Capitalei, Daniel Băluță a precizat: "Atât timp cât abordarea adminstrațiilor centrale și locale nu se va schimba, de a încuraja calitatea, oamenii performanți, nu vom avea niciodată rezultate. Profesionalismul costă. Nu avem în corpul funcționarilor publici, cel puțin în administrația locală, o masă critică de oameni extrem, extrem de bine pregătiți, pentru că modalitatea în care i-am putea remunera lipsește. (...) Ceea ce ne lipsește este o formulă prin care putem să recompensăm oamenii. Este destul de dificil pentru adminsitrațiile publice locale să performeze", a adăugat primarul sectorului 4.

Băluță: Liderul trebuie să găsească soluții la probleme

Totodată, Daniel Băluță consideră că unui primar nu trebuie să îi fie frică să semneze documente, în condițiile prevederilor noului Cod Penal.

"Nu trebuie să ne lipsească curajul, pentru că un lider trebuie să decidă", a afirmat Băluță, care a povestit despre situația a două piețe din sectorul 4, care nu au aviz ISU.

"Eu, ca oordonator de credite, am două opțiuni, fie le închid pentru a nu mai avea responsabilitate, fie să identific o soluție până intru în legalitate. Am preferat să aduc pompieri în piață, în caz că se întâmplă ceva. Pe oameni îi interesează ca Piața Sudului să funcționeze, nu să o închidem, și să reușim să punem lucrurile la punct astfel încât, la 31 decembrie, termen limită, fiecărui comerciant să-i punem la dispoziție documentele pentru a-și obține autorizația de funcționare, respectiv aceast aviz de la ISU. Oamenii nu sunt de vină că de-a lungul timpului anumite lucruri nu s-au făcut. Dar tu, ca lider, trebuie să-ți asumi. Nu este suficient să spui ne este frică. Cui îi e frică trebuie să se lase de meseria respectivă. Noi trebuie să găsim soluții, de aceea suntem lideri", a explicat Daniel Băluță, primar al sectorului 4.

Urmărește declarațiile lui Daniel Băluță de la minutul 37:24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel