Urmărește emisiunea live


Daniel Băluță. Primăria Sectorului 4, sumă record pentru investiții

Cu un buget local de aproximativ 110 milioane de euro, în acest an, din care jumătate alocate pentru proiectele de investiții, Primăria Sectorului 4 al Capitalei a obținut deja aprobare pentru finanțări suplimentare în valoare de 37 de milioane de euro, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și așteaptă aprobare pentru alte 27 de milioane de euro. 

Banii europeni vor fi accesați pentru două domenii de activitate principale: reabilitare termică şi educaţie.

Peste 25.000 de oameni care locuiesc în cele aproximativ 8.000 de apartamente aflate în cele 91 de blocuri din Sectorul 4 incluse în programul de finanțare pentru Creșterea Performanței Energetice POR/174/3/1, vor beneficia, începând din acest an, de locuințe izolate termic.

"Primele 28 de milioane de euro alocate anvelopării blocurilor au fost deja aprobate, iar alte 21 de milioane de euro așteaptă avizul de finanțare", a declarat Anna Maria Vasile, Administrator Public la Primăria Sectorului 4.

Investiţiile stabilite pe lista de priorităţi a administraţiei locale mai vizează, în acest an, pe lângă reabilitare termică și educaţia.

"Toate unităţile de învăţământ din Sectorul 4 vor beneficia de lucrări de modernizare. Este vorba despre 20 de grădiniţe și 20 de școli finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală care vor fi modernizate şi pentru care se va obţine autorizaţia de securitate la incendiu, precum şi despre 15 săli de sport, care vor fi modernizate", a explicat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Milioane de euro pentru infrastructura educațională

Proiectele de finanțare europeană pentru școli și grădinițe totalizează peste 11 milioane de euro, o mare parte din ele – 9 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale nr 190 și a Colegiului Tehnic Miron Nicolescu – fiind deja aprobate. Documentația pentru alte 2,3 milioane de euro, care vizează construirea unei grădinițe în incinta Școlii Gimnaziale nr.190 și modernizarea și reabilitarea Grădiniței Scufița Roșie, așteaptă aprobare.

Potrivit edilului, în acest an, în premieră, peste jumătate din bugetul primăriei (55 milioane de euro) este alocat pentru investiţii, iar faptul că primăria a aplicat pentru alte 68 de milioane de euro va asigura mai mult decât dublarea acestor fonduri. Suma totală destinată investițiilor ajunge astfel la 123 de milioane de euro.

La capitolul regenerare urbană a fost depus un proiect, în cadrul programului Urban Innovative Actions, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu": "Artă urbană: zugrăvirea creativă a blocurilor de locuințe", în valoare de peste 4,2 milioane de euro.

Alte două proiecte europene incluse în Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în valoare totală de 150.000 de euro, vizează educarea și conștientizarea personalului cu risc la corupție din cadrul UAT Sector 4, prin implementarea unor măsuri preventive anticorupție, precum și dezvoltarea unui management performant în cadrul Primăriei Sector 4 București, prin optimizarea proceselor orientate către beneficiari și pregătirea resurselor umane.

Vezi si: Daniel Băluţă, întâlnire cu oficiali străini: Discuţii despre investiţii şi proiecte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel