Daniel Băluță, precizări privind un monument în memoria victimelor din Colectiv

Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă, prezent miercuri în faţa Clubului Colectiv a subliniat că cei 64 de cireşi care vor fi plantaţi în Parcul Lumea Copiilor reprezintă doar o amenajare peisagistică şi că un monument dedicat victimelor incendiului ar urma să fie ridicat doar cu acordul Asociaţiei Colectiv GTG 3010, care pregăteşte un proiect în acest sens. 

'Aş vrea să încep prin a lămuri un deficit, probabil, de comunicare al instituţiei Primăriei Sector 4 legat de ştirile care au apărut azi. Vreau să vă asigur că în niciun caz nu se pune problema ca Primăria Sector 4 sau orice om normal să realizeze un monument comemorativ în Parcul Lumea Copiilor. Este vorba de o amenajare peisagistică. Pur şi simplu e vorba de plantarea a 64 de cireşi şi o amenajare complexă a zonei respective. Amenajarea este în curs, abia a fost începută şi nu are niciun fel de legătură cu realizarea unui monument sau ceva asemănător', a spus edilul, în condiţiile în care în presă au apărut informaţii conform cărora un monument dedicat victimelor tragediei din 30 octombrie 2015 ar urma să fie ridicat în apropierea zonei grătarelor din parcul amintit.

Primarul a adăugat că una dintre variantele luate în calcul este ridicarea unui monument în piaţeta din faţa fostului club Colectiv şi construirea unui ansamblu similar în parc. El a subliniat însă că acest lucru se va întâmpla doar cu acordul Asociaţieim, relatează Agerpres.

Edilul a menţionat totodată că zona din parc, aflată în acest moment în curs de amenajare, îşi va schimba aspectul peste două-trei săptămâni.

Ce spune preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat că a existat o discuţie cu primarul pe această temă în urmă cu zece zile, dar şi că supravieţuitorii incendiului din Colectiv lucrează în acest moment la un proiect pentru monument.

'Ne-am prezentat dorinţa asta domnului primar, vinerea trecută, şi dumnealui a fost de acord. (...) Am înţeles că plantează 64 de cireşi şi s-a gândit că acolo am putea pune monumentul. Nu ştiu încă locaţia. Am văzut doar că e lângă un grătar şi am spus că nu se poate aşa ceva. Noi nici nu ştim deocamdată ce punem. Copiii noştri care au ieşit din foc, pentru că sunt mulţi arhitecţi, se vor gândi şi vom încerca să schiţăm monumentul acesta. După care, cu ajutorul dânşilor, îl vom plasa, dar nu lângă grătare. Asta nu. Aici ar fi un loc frumos (în piaţeta din faţa clubului Colectiv, n.r.), pentru că părculeţul acesta va trebui refăcut, iar aici ar merge o placă sau ce vor gândi copiii', a spus el

Zeci de persoane, în mare parte supravieţuitori ai incendiului şi rude ai celor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de pe 30 octombrie, au fost prezente, miercuri, în faţa Clubului Colectiv, pentru a aduce flori şi lumânări în memoria celor plecaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel