Daniel Băluță-Nicușor Dan, schimb de replici pe votul în două tururi. "E diabolic"

Nicușor Dan, președintele fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, și primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD) au avut un schimb de idei politice cu privire la scandalul momentului: alegerile locale. 

Iată opiniile celor doi oameni politici, transmise live, la DCNEWS: 

Daniel Băluță: "Evident că votul în două tururi are un grad de concludență mult mai bun decât votul într-un singur tur, evident că acest lucru la alegerile următoare trebuie implementat, dar eu consider că a respecta o înțelegere prealabilă între partidele reprezentate în Parlament, care nu sunt altceva decât Vox populi, Vox Dei, este determinant și, de aceea, susțin respectarea regulilor, susțin, pentru aceste alegeri, votul într-un singur tur, pentru că așa a fost stabilit"

Nicușor Dan: "E o singură problemă, între data la care dumneavoastră, partidele, ați stabilit asta și momentul de față, a avut loc un eveniment major, trist, care a declanșat mari proteste de stradă, în cadrul cărora oamenii s-au exprimat inclusiv pe alegerea în două tururi. Nu mai putem să vorbim de o negociere între partidele politice, trebuie să includem în această negociere și ceea ce vor cetățenii care s-au exprimat în stradă". 

Daniel Băluță: "Evident că sunt de acord cu ceea ce spuneți, sunt de acord cu votul în două tururi, dar într-un cadru legislativ corect, nu forțat, nu înainte de alegeri cu doar câteva luni, pentru că sunt convins că semnalul pe care trebuie să-l dăm este acela de a respecta regulile, pentru că societatea românească suferă enorm din această cauză, pentru că, în funcție de interesele de moment pe care un partid sau altul le are, regulile jocului au tendință de a fi modificate în ideea de a obține un rezultat convenabil"

Nicușor Dan: "Aici vorbiți de ordonanța traseiștilor, pe care ați dat-o dumneavoastră"

Daniel Băluță: "Inclusiv de această ordonanță a traseiștilor vorbesc și este un lucru care nu este fair-play și nu-mi este rușine să recunosc că atunci când nu faci un lucru în regulă trebuie să-l schimbi. A greși este omenește, a persevera este diabolic. Nu trebuie să perseverăm în greșelile pe care le-am făcut de-a lungul timpului"

Nicușor Dan: "Dacă spuneți că agrementul pe care l-ați făcut pentru votul într-un singur tur a fost o greșeală, de ce să nu o modificăm acum?"

Daniel Băluță: "Evident, se modifică, dar pentru următorul ciclu electoral, ceea ce este firesc, pentru că regula a fost aceasta, să fie într-un singur tur. Brusc, având în vedere interesele pe care terți le au, nu este firesc să schimbăm regulamentul". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel