Dâncu, la momentul bilanțului. Unde va merge de ziua lui

Vicepremierul Vasile Dâncu împlinește vineri de 55 de ani. În urmă cu un an și câteva zile, profesorul de sociologie de la Cluj-Napoca a acceptat să fie ministru al Administrației și dezvoltării regionale în guvernul Dacian Cioloș, fiind totodată și pilonul de stabilitate în Guvern.

Vasile Dâncu s-a impus în spațiul public românesc ca intelectual public de stânga, susținând și sfătuind stânga românească în ultimii 25 de ani.

Este ideologul celebrului "grup de la Cluj", care i-a susținut pe Adrian Năstase, Mircea Geoană, Liviu Dragnea, dar a fost în conflict deschis cu Ion Iliescu și ideea de regrupare a foștilor nomenclaturiști

Dâncu a fost sugerat în 2015 ca prim ministru în guvernul tehnocrat, dar Iohannis l-a preferat atunci pe Dacian Cioloș, cu care Dâncu a acceptat sa facă echipă.

Este omul care a reușit să susțină parlamentar stabilitatea guvernului Cioloș, prin relațiile consolidate cu partidele politice, în special cu social-democrații lui Dragnea.

Dâncu are relații externe privilegiate pe linia Berlin-Washington, iar cei doi ambasadori români, Emil Hurezeanu și George Maior, îi sunt prieteni apropiați.

La 55 de ani, Dâncu este una dintre variantele posibile de prim ministru din 2017, în condițiile în care PSD câștigă alegerile.

Vasile Dâncu își sărbătorește la Cluj ziua de naștere, alături de prieteni apropiați.

Dâncu va fi invitatul lui Octavian Hoandră sâmbătă de la 21.00 la "Realitatea Românească", pentru un moment de bilanț și analiză a perspectivei politice electorale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel