Dăncilă, în PE. Orban: Gloria efemeră a durat foarte puţin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că "expozeul" premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European nu a avut absolut niciun efect asupra Executivului de la Bruxelles, susţinând că PSD-ALDE nu îşi pot permite să dezinformeze în continuare Uniunea Europeană şi trebuie să înţeleagă că legislaţia trebuie să fie conform standardelor europene în ceea ce priveşte organizarea justiţiei.

"Gloria efemeră a doamnei Dăncilă şi aplauzele din Guvern au durat foarte puţin. La ora actuală, Guvernul trebuie să se aşeze din nou pe scaune şi să răspundă întrebărilor adresate de Comisia Europeană, prin intermediul prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans. Se pare că expozeul doamnei Dăncilă nu a avut absolut niciun efect asupra CE şi asupra instituţiilor europene în general.

Dacă PSD-ALDE îşi imaginează că îşi pot permite să dezinformeze în continuare UE, că pot să toarne minciuni fără niciun fel de bază în realitatea românească, cred că prin această scrisoare au primit un răspuns sever, prin care noi credem că trebuie să înţeleagă că legislaţia trebuie să fie conform standardelor UE în ceea ce priveşte organizarea justiţiei", a spus Orban după şedinţa Biroului Executiv al partidului.

El a adăugat că PNL reia solicitările privind emiterea unei OUG care să suspende aplicarea legilor justiţiei până la adoptarea punctului de vedere final al Comisiei de la Veneţia, pentru ca în cuprinsul acestei legi să fie cuprinse punctele de vedere exprimate de Comisia de la Veneţia, un lucru solicitat de CE şi care a apărut în dezbaterea din PE.

"De asemenea, solicităm CCR, pentru a preveni riscul ca România să fie trimisă la Curtea de justiţie a UE de către CE pentru prevederi legale care sunt contrare Tratatului, să trimită către Curtea de justiţie a UE întrebările preliminare formulate de PNL şi de colegii din opoziţie, iar pronunţarea pe sesizarea noastră la CCR să fie amânată până la pronunţarea Curţii de justiţie a UE. Altfel, este din ce în ce mai clar că la nivelul UE atmosfera este din ce în ce mai clară de a utiliza toate pârghiile pentru a determina autorităţile din România, să respecte toate exigenţele în materie de independenţă a justiţiei, organizare a puterii judecătoreşti în conformitate cu standardele UE", a mai spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel