Viorica Dăncilă, lui Dragoș Tudorache (PLUS), în plenul PE: Cred că nu știți nimic!

Premierul Viorica Dăncilă a ținut să-i răspundă în mod special europarlamentarului Dragoș Tudorache, în Parlamentul European. 

În Parlamentul European a avut loc, astăzi, bilanțul președinției rotative a României la conducerea Consiliului UE. 

Europarlamentar în grupul ”Înnoim Europa”, Dragoș Tudorache a acuzat: ”Prima Președinției a României la Consiliul UE a fost una a contrastelor. La nivel tehnic au reușit să încheiem 90 de dosare și îi felicit pe oamenii care au obținut aceste rezultate. Nu același lucru poate fi spus și despre eșalonul politic al Președinției. Cu regret spun că eșalonul politic a fost mult prea preocupat de temele justiției. România a dovedit că e mult mai mult decât politicienii care o reprezintă”. 

Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns, potrivit Mediafax: 

”Domnule Tudorache, o să vă răspund în mod special. Nu funcționarii și diplomații României au realizat Președinția. Președinția a fost condusă de Guvernul României. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrările. A fost o foarte bună cooperare pentru care i-am felicitat pe experții noștri, pe toți cei care s-au implicat, pe toți cei care au acționat cu adevărat pentru România și nu împotriva României.

Cu câteva minute înainte cineva mă întreba ”credeți că eurodeputații români vor fi uniți în a aduce un plus de imagine României?”. Atunci am spus ”Da”. Acum plec dezamăgită. Cu oameni ca dvs. nu vom aduce un plus României. Lăsați să rezolvați problemele acasă. Nu veniți cu ele în Parlamentul European, pentru că aceste lucruri nu aduc un plus de imagine țării noastre.

Mai mult, toată lumea a felicitat Președinția României. Au fost și lucruri pe care unii dintre eurodeputați au crezut că le putem face mai bine, dar nu au criticat. Nu o să vedeți aici în Parlament foarte mulți eurodeputați care își critică țara, dar dumneavoastră ați făcut-o atunci când vicepreședintele Comisiei Europene a spus că România are un motiv de sărbătoare”. 

Premierul i-a recomandat lui Tudorache să se mai documenteze înainte să ia cuvântul: 

”Mai mult decât atât, vreau să vă spun că UE- documentați-vă un pic înainte- nu are atribuții pe sănătate, educație și cultură, ci vine cu proiecte. Deci ați vorbit și despre trei elemente pe care nu le cunoașteți. Cred că nu știți nimic despre realizările Președinției României la Consiliul UE. Nu cunoașteți faptul că pe timpul Președinției o țară nu poate interveni, trebuie să fie un facilitator de consens și asta a făcut România. M-aș fi bucurat dacă la acest proiect deosebit de important pentru țara mea, acest proiect destul de important și foarte important pentru toți cetățenii europeni s-ar fi găsit consens”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel