Dăncilă, scrisoare pentru Juncker. Orban, reacție

Rodica Mitu / 17 aug 2018 / 14:32 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, a făcut o serie de precizări despre scrisoarea premierului Viorica Dăncilă transmisă la Bruxelles.

”Scrisoarea premierului, care nu a fost făcută publică de Guvern, nu face decât să confirme o dată în plus faptul că puterea politică de la București este ruptă de realitate și acționează cu rea-credință, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente.

În privința protestelor din 10 august, soldate cu violențe și sute de răniți, întreaga media europeană a relatat abuzurile forțelor de ordine și intervenția total disproporționată împotriva manifestanților pașnici. Alegațiile din scrisoarea premierului trădează culpa în care se află, prin încercarea disperată de a acredita o teză recurentă alimentată de PSD cu ajutorul propagandei. Desfășurarea unor manifestații politice antiguvernamentale nu echivalează sub nicio formă cu o „lovitură de stat", iar continuarea unor manifestații pașnice de acest tip nu presupune ceva ilegitim”, a transmis, vineri, 17 august, liderul PNL.

”Dreptul la protest pașnic este garantat de Constituție și orice încercare de a-l îngrădi de către o putere vizată de respectivul protest reprezintă un act abuziv cu tendințe dictatoriale. Așadar, în urma represiunii din 10 august, orice apel față de protestatarii pașnici de a nu se lăsa intimidați și de a nu-și cenzura convingerile este pe deplin legitim”, a mai transmis Ludovic Orban.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24