Dăncilă: Puneţi moţiunea într-un plic şi să i-o trimiteţi lui Iohannis la Cotroceni

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă, la dezbaterea moțiunii ce cenzură împotriva Guvernului, s-a referit, printrre altele, și la faptul că ”s-a întârziat majorarea alocațiilor din cauza lui Klaus Iohannis”.

”Vă recomand să puneţi moţiunea într-un plic şi să i-o trimiteţi domnului Iohannis la Cotroceni”, a zis Viorica Dăncilă la dezbatere.

”Cea mai mare minciună pe care am putut să o citesc în această moțiune este că Guvernul ar fi întârziat majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Eu vă recomand să puneți moțiunea într-un plic și să i-o trimiteți domnului președinte, la Cotroceni. Pentru că întârzierea majorării alocațiilor a venit din blocarea bugetului de stat. Noi prevăzusem cadrul legal pentru plata alocațiilor majorate de la 1 martie, dar din cauza blocării bugetului, prin sesizarea la Curtea Constituțională, majorarea a trebuit amânată cu o lună de zile. Asta e realitatea simplă, iar oricât vă faceți că nu o vedeți, oamenii o văd și o înțeleg", a zis premierul.

Viorica Dăncilă a declarat că opoziția nu își dorește cu adevărat să vină la guvernare, precizând că partidele care susțin moțiunea de cenzură sunt ”Alianța Austerității". Premierul a adăugat că opoziția nu are idei sau program de guvernare, ci doar ”mistifică adevărul".

”Este a treia oară când vin în Parlament, în calitate de prim-ministru, cu ocazia unei moțiuni de cenzură, și observ aceeași abordare a Opoziției: mistificarea adevărului, lipsa unei soluții viabile pentru români și România, supremația jignirilor în fața politicii bunului simț. Am parcurs textul acestei moțiuni de cenzură în speranța că voi regăsi măcar o idee constructivă care să aducă o îmbunătățire a actului guvernamental, în folosul societății. Nu am găsit. De fapt, întregul text al acestei moțiuni de cenzură arată un singur lucru: incapacitatea Opoziției de a livra un proiect serios pentru binele acestei țări. Este evident că nu reprezentați o alternativă la guvernare", a afirmat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel