Iohannis, noi propuneri miniștri. Chirieac: Haos politic. Pentru asta apasă pedala!

Premierul Viorica Dăncilă a trimis propunerile pentru funcțiile interimare de miniștri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că încă se mai cântărește la Cotroceni, în privința motivării refuzului său inițial. Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că "țelul președintelui este de a bloca Guvernul".

"Ţelul dânsului este să blocheze Guvernul, Parlamentul, ţara. Speră că, în felul acesta, ce a pierdut în favoarea lui Dacian Cioloș, partea extremistă #rezist - că nici nu mai vorbim de PNL, că nu este un partid decerebrat - se va întoarce la domnia sa. Pentru asta va apăsa pedala până la fund", este de părere analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi și:  Propuneri miniștri. Dăncilă: "Este VITAL!". Iohannis, somat să respecte Constituția

Cum va răspunde președintele Iohannis la aceste propuneri

 

"Nu ştiu ce va face președintele. Vă daţi seama că deja a ieșit din standard, când l-a numit pe şeful Statului Major, fără recomandarea ministrului Apărării. Deja te duci în altă zonă. Nu mă miră dacă, într-o lună de zile, va emite un decret că premier este domnul Ludovic Orban", a mai spus analistul, la Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis au avut o conversație telefonică, anunță Antena 3. Premierul l-a anunţat pe preşedinte cu privire la intenţia sa în ceea ce priveşte cele două propuneri, iar acesta şi-ar fi dat acordul. 

Vezi și: Iohannis, numire miniștri. SRS: Poate să meargă chiar și șchiop Guvernul

Ce soluții are coaliţia în fața motivelor pe care le va face publice președintele

"Va fi foarte dificil. Prevederea constituțională de suspendare a preşedintelui - aplicabilă în acest caz - din motive de oportunitate nu poate fi dusă la bun sfârşit. Şase luni avem preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cu şase luni înainte de alegeri Constituţia interzice suspendarea. Din această cauză, președintele a şi început acest tip de campanie electorală, interesantă altminteri, dar profund distructivă pentru România. Vom avea 11 luni, până la alegeri, de haos politic în ţara noastră. Sper să nu se reflecte acest lucru prea tare în economie", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi și: Miniștri Transporturi - Dezvoltare. Dăncilă, propuneri lui Iohannis: Discuție telefonică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel