Urmărește emisiunea live


Dăncilă, mandat. Tăriceanu: O apreciez. Face eforturi deosebite

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că o apreciază pe Viorica Dăncilă pentru modul în care îşi duce la îndeplinire mandatul de prim-ministru, dovedind chiar cu prilejul ultimei vizite la Bruxelles că are experienţă europeană şi cunoaşte această problematică.

"Eu am văzut o serie de lucruri care sunt taxate de presă ca gafe şi care n-au nicio legătură cu o acţiune greşită. Sigur că se poate întâmpla oricui să facă şi greşeli şi nimeni nu e scutit de astfel de greşeli. Şi eu când eram prim-ministru poate am făcut greşeli sau sigur am făcut greşeli.

Ieri, de exemplu, m-am întâlnit cu doamna Dăncilă la Parlamentul European. Am avut o discuţie directă cu domnia sa - avusese o serie de întâlniri, urmau şi altele (...). Am văzut prestaţia doamnei Dăncilă, pe care o apreciez, am văzut că într-adevăr se vede că are o experienţă europeană, cunoaşte problematica europeană şi mie mi se pare că face eforturi deosebite", a declarat Tăriceanu la finalul la finalul Biroului Politic Central al ALDE.

El a adăugat că Dăncilă a făcut recent un gest pe care probabil alţi premieri "cu o atitudine arogantă" nu l-ar fi făcut: să se ducă la Bruxelles, să prezinte înainte de dezbaterea de pe 3 octombrie punctul de vedere al Guvernului, al României, în contextul în care "foarte mulţi români înţeleg cu o lejeritate de nepermis - Monica Macovei, Preda, Ivan - să denigreze practic într-un concert România şi să ne afecteze interesele României ca ţară şi ale poporului".

Tăriceanu şi-a exprimat, în acest context, aprecierea faţă de Viorica Dăncilă şi a dorit să precizeze că la Bruxelles nu a fost o audiere a premierului, ci doar o discuţie cu grupurile politice.

"Vă spun fără niciun fel de echivoc - o apreciez pe doamna Dăncilă pentru modul în care îşi duce la îndeplinire mandatul de prim-ministru. Sigur că nu pot să spun că este un prim-ministru perfect, dar nimeni nu are pretenţia. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări - în Franţa, unde preşedintele Macron, ales de un an de zile, are o popularitate care a scăzut la 30%. Asta este politica!", a mai spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel