Dăncilă, LIVE TEXT. Anunțurile serii

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Viorica Dăncilă face declaraţii de presă vineri seara, la sediul PSD.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a susţinut o conferință de presă astăzi, 15 noiembrie 2019, începând cu ora 20.00, la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff nr. 10. Ieşirea Vioricăi Dăncilă vine după ce Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD, într-un miting electoral al PNL de la Baia Mare.

DC News transmite în format live text, în cadrul acestui articol, principalele declaraţii ale candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă:

- Lupta bolnavă cu PSD, singura miză a candidatului Iohannis, singurul lucru pe care-l are în vedere fiind dispariţia PSD, exterminarea acestui partid.

- Dacă mâine nu va fi de acord cu USR, PMP, va vrea să dispară şi aceste partide de pe eşicherul politic?

- Acesta nu este discursul pe care trebuie să-l aibă un preşedinte. Trebuie să vorbească de ceea ce a realizat, nu să împartă România în buni şi răi, în cei care trebuie să dispară şi cei care trebuie să rămână.

- Mă aşteptam să dea explicaţii pentru declaraţiile lui Rareş Bogdan. În 2014 când Iohannis l-a avut contracandidat pe Victor Ponta,acum s-a ales cu dosare penale. Pentru Dan Barna vedem aceleaşi lucruri pentru că Klaus Iohannis se aştepta să intre în turul doi. În ce democraţie consolidată avem de-a face cu această abordare din partea preşedintelui României?

- Cred că trebuie să vină în faţa românilor şi să vorbească de activitatea sa, chiar dacă acest lucru nu va dura mai mult de 10 minute. 

- Acest discurs nu aduce nimic bun românilor. Românii vor lucruri concrete, nu lozinci, nu discursuri extremiste, nu lucruri care nu-i reprezintă.

- Vrem să trăim într-o ţară liberă.

- Avem la putere nişte aroganţi. De aceea am hotărât ca miniştrii din cabinetul Dăncilă să-i cheme le dezbatere pe miniştrii din cabinetul Ludovic Orban 1 din dinastia Iohannis. 

- Domnule Iohannis, vrem să spuneţi românilor dacă veţi creşte pensiile şi salariile aşa cum trebuie să faceţi de la 1 ianuarie 2020.

- România are nevoie de un preşedinte mediator, care să aducă consensul, să dea socoteală românilor pentru acţiunile sale. Profit încă o dată de ocazie să-i transmit că-l aştept la o dezbatere. Refuzul de a participa arată dispreţul pe care-l are pentru români.

- Noi suntem deschişi la o dezbatere în care trebuie să susţină ceea ce vor să facă iar noi să spunem ceea ce am făcut. 

- Pe români nu-i interesează dezinformările, minciunile; românii vor să vadă ce ai făcut concret pentru ei. De promisiuni s-au săturat de 30 de ani.

- Despre cazul Caracal: Am fost prima care am venit de unde eram plecată, pentru că am tratat cazul Caracal din postura de mamă. Am fost prima care a luat măsuri. Am cerut convocarea CSAT şi nu când a venit din vacanţa de la Neptun Klaus Iohannis. Am fost prima care am cerut măsuri.

- Locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU trebuia asigurat de către Iohannis. Trebuia să vorbească cu omologii săi ca să creeze o majoritate. Trebuie să-şi asume politica externă şi la bine şi când nu este bine.

- Îi solicit să vină cu o listă a omologilor săi cu care a vorbit pentru ca România să devină membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. 

- Voi iniţia un referendum pentru ca preşedintele României să nu mai aibă imunitate.

- Îmi reproşez că nu am comunicat îndeajuns pe obiectivele pe care le-am realizat. Eu chiar am muncit. Nu am stat în vacanţă, nu prea am avut libere, ştiind că în spatele deciziilor pe care le iau sunt oamenii care speră într-o viaţă mai bună.

- E de neacceptat şi sper ca Iohannis să iasă public şi să explice ce a vrut să spună omul său de încredere (Rareş Bogdan).

- Eu sugerez că sunt prea multe coincidenţe, că toţi care am candidat sau suntem candidaţi împotriva lui Klaus Iohannis suntem ameninţaţi cu dosare penale. A fost Victor Ponta, Dan Barna şi acum eu.

- Prima dată au încercat să facă o conexiune cu 10 august. Nu am avut nicio problemă. Acum încearcă să se facă o conexiune cu altceva.

- 10 august: eu nu am spus că nu au greşit unii sau alţii. Eu am spus că dacă au greşit de la jandarmi, cei care au greşit vor plăti, dar nu trebuie să acuzi toată jandarmeria. Pe 10 august anul acesta oamenii au protestat decent, paşnic şi s-au delimitat de cei care voiau să facă anumite acte de violenţă. Atunci au fost persoane care au vrut să intre în Palatul Victoria, ceea ce m-a făcut să spun că seamănă cu o lovitură de stat.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel