Dăncilă-Iohannis, refuz miniștri: Pasul pe care trebuie să îl facem

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, într-un interviu pentru Antena 3, despre modul în care urmează să acționeze, după refuzul președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește cele două numiri de miniștri.

"Este o situaţie dificilă, este greu de explicat că două portofolii atât de importante nu au miniştri (...) Românii nu înţeleg de ce două nominalizări, care nu au niciun fel de problemă, nu sunt acceptate de preşedinte, în condiţiile în care nu sunt probleme de legalitate, cu atât mai puţin înţeleg colegii din Parlamentul European (...) Este greu de explicat de ce, pentru lupta internă, punem în pericol decizii şi finalizarea unor proiecte importante. Eu cred că această împotrivire, să fiu elegantă, a preşedintelui, de a face cele două nominalizări, are un impact european. Deciziile care se vor lua pe cele două domenii fac referire la toți cetăţenii europeni.

Preşedintele trebuie să înteleagă că deciziile şi modul în care sunt gestionate aceste dosare influenţează viaţa a peste 500 milioane de cetăţeni. Implicaţiile sunt mult mai ample şi preşedintele trebuie să realizeze în ultima clipă. Nu ştiu ce vom face mai departe. Ne gândim să mergem la CCR. Acesta este pasul pe care trebuie să îl facem. Vom avea o decizie care se va lua în coaliţie, trebuei să avem o decizie politică", a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3, realizat de Sabina Iosub, în direct de la Strasbourg, în emisiunea "Sinteza Zilei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel