Dăncilă - Iohannis. Daniel Savu: Președintele şi-a greșit omul!

Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern
Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern

Daniel Savu apreciază poziţia fermă şi corectă a premierului Viorica Dăncilă în relaţia instituţională cu preşedintele Klaus Iohannis. 

După ce premierul Viorica Dăncilă a atras atenţia asupra faptului că preşedintele trebuie să informeze mai întâi premierul înainte de a invita un ministru pentru discuţii la Cotroceni, Daniel Savu apreciază că aceasta este " o poziţie extrem de fermă și corectă, prin care Klaus Iohannis a putut afla că nu doar normele instituționale ale relației dintre Guvern și președinte îl obligă să informeze premierul asupra discuțiilor pe care vrea să le aibă cu oricare dintre miniștri, dar și elementare norme de politețe."

Iată mesajul transmis de către Daniel Savu: "Deși premierul Viorica Dăncilă nu are niciun motiv să se trezească cu un dosar penal, simplul fapt că l-a supărat pe președinte pentru că nu și-a dat demisia face ca amenințarea cu procurorii să devină una reală. Este poate cea mai importantă constatare a momentului în România, față de care nu doar PSD atrage atenția într-un mod alarmant, ci și reprezenați ai altor partide, comentatori sau observatori politici.

[citeste si]


Toată lumea este de acord că, în lupta cu Liviu Dragnea, președintele Klaus Iohannis poate dispune fără probleme ca premierul Viorica Dăncilă, după modelul Sevil Shhaideh, să fie cercetată într-un dosar penal. Nu contează care, nu contează pe ce temă și nici dacă un demers de acest fel este justificat sau nu. Important este că președintele ar putea oricând să dea un astfel de ordin, iar asta nu mai miră pe nimeni !

"Preşedintele şi-a greşit omul!"

Oricât de evidente și politice ar fi aceste abuzuri intrate deja în mentalul colectiv, cred că de data asta președintele și-a greșit omul ! Dacă nu a înțeles ce înseamnă o mână de fier într-o mânușă de catifea, și chiar n-a înțeles, află acum, ori în direct de la televizor, ori în întâlniri la Cotroceni. Mi s-a părut extrem de fermă și corectă poziția exprimată de prim-ministrul Viorica Dăncilă, prin care Klaus Iohannis a putut afla că nu doar normele instituționale ale relației dintre Guvern și președinte îl obligă să informeze premierul asupra discuțiilor pe care vrea să le aibă cu oricare dintre miniștri, dar și elementare norme de politețe.

De ce nu a luat în calcul Klaus Iohannis de la bun început această obligație, pentru a menține un echilibru de care răspunde, și s-a repliat abia după ce s-a făcut de râs, este o întrebare care ne duce cu gândul la maniera în care acest om a devenit președintele României. Și veți vedea, va fi o temă care se va impune tot mai mult, pentru că realitatea o cere !

Dacă și-a călcat pe orgoliu, în ciuda poziției penibile în care singur s-a plasat, și i-a făcut Vioricăi Dăncilă invitație oficială la Cotroceni, înseamnă că președintele este extrem de presat de forțe din afara țării să impună o decizie în problema mutării ambasadei României la Ierusalim. Și pentru că îi va fi chiar imposibil, estimez că președintele Iohannis se va trezi cât de curând cu o concurență pe dreapta eșichierului politic pentru al doilea mandat, chestiune despre care știe foarte bine! Urmărim, vedem și ne vom convinge !"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel