Dăncilă, întâlnire cu primarii. Decizie privind fondurile europene

Premierul Viorica Dancilă s-a întâlnit cu primarii de municipii, la Palatul Victoria.  

 

Discuțiile s-au axat în special pe proiectele cu fonduri europene și blocajele birocratice. 

Primarii au discutat mai bine de două ore cu premierul Dăncilă despre proiectele de infrastructură și despre problemele pe care le întâmpină în atragerea banilor europeni și blocajele birocratice. Săptămâna trecută, comisarul europaean Corina Crețu a avertizat că țara noastră riscă să piardă foarte mulți bani din cauza întârzierilor, în special pe proiectele spitalelor regionale. Premierul vrea să știe cum evoluează proiectele cu fonduri europene, motiv pentru care, în următoarea perioadă, vor fi mai multe întâlniri în teritoriu.

După întâlnirea de săptămâna trecută cu președinții consiliilor județene, a venit rândul primarilor de municipii să discute cu premierul, despre proiectele de dezvoltare și proiecte de infrastructură, scrie TVR.

[citeste si]

Joi, Guvernul a dat o ordonanță de urgență prin care autoritățile locale se pot împrumuta de la trezoreria statului în limita a 500 de milioane de lei pentru cofinanșarea acestor proiecte. Împrumutul cu dobândă are o perioadă de rambursare de până la 20 de ani.

Tot ieri, Guvernul a adoptat o ordonanță prin care le permite primarilor să cheluiască excedentul bugetar pentru salarii, dar și drepturile salariale câștigate în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel