Dăncilă - Guy Verhofstadt (ALDE PE), întâlnire la Bruxelles despre situația internă a României

Dăncilă
Dăncilă

Premierul Viorica Dancilă a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu Guy Verhofstadt, preşedintele Grupului ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa) din Parlamentul European, context în care premierul român a reiterat angajamentul Guvernului pentru respectarea valorilor europene şi a principiilor democratice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuţiilor au fost abordate aceleaşi subiecte discutate cu liderii principalelor grupuri din Parlamentul European: situaţia politică din România şi agenda europeană.

"Referitor la situaţia internă a României, mesajul transmis a fost în linia celor afirmate în cadrul întrevederilor anterioare. Premierul a reiterat angajamentul Guvernului pentru respectarea valorilor europene şi a principiilor democratice. Totodată, a subliniat că reformele introduse de Guvernul României sunt exclusiv în interesul cetăţenilor şi au fost implementate cu respectarea normelor în vigoare şi în urma unei ample consultări interinstituţionale şi a partenerilor europeni", se arată în comunicat.

Convorbirile s-au încheiat cu o prezentare a stadiului pregătirilor pentru preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene anul viitor, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel