Dăncilă, despre plecarea ministrului Toader din Guvern

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

După ședința PSD, Viorica Dăncilă a fost întrebată de ce a fost nevoie să plece Tudorel Toader din Guvern.

”A plecat pentru că așa s-a hotărât prin vot în forul partidului. De asemenea, au fost mai multe aspecte, nu doar cele legate de ordonanțe, grațiere sau amnistie. Au fost colegi care au zis că a existat un blocaj permanent în ceea ce privește unele acte normative, lucru care a condus la solicitarea demisiei lui Tudorel Toader”, a zis Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai spus că nu a avut niciodată pe masă un proiect de ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere, iar legat de alte proiecte pe justiție a declarat că nu a vrut să pună în pericol România și să fie activat articolul 7, refuzând să menționeze din partea cui veneau insistențele.


Întrebată dacă insistențele veneau din partea lui Liviu Dragnea cu privire la OUG pe Coduri, Dăncilă a completat: "Nu vreau să mă întorc la insistențele lui Liviu Dragnea. (...) Nu am primit niciodată acest document. A fost o discuție pe aministie și grațiere. (...) Eu nu a avut niciodată pe masa Guvernului un document referitor la amnistie și grațiere, lucru pe care îl poate confirma și Tudorel Toader".

Decizii din CEx

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat marţi, după şedinţa Comitetului Executiv (CEx), că s-a votat ca Titus Corlăţean să fie propus vicepremier, Ministerul Justiţiei să fie preluat de către Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de către Roxana Mânzatu iar Ministerul Românilor de Pretutindeni de către Natalia Intotero.

Totodată, ea a anunţat că Gabriela Firea a fost votată preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti şi vicepreşedinte al PSD, Paul Stănescu - preşedinte executiv al PSD iar Rodica Nassar - secretar general al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel