Dăncilă, despre Iohannis: Și-a ales ca slogan 'România normală'. Normalitatea nu e blocarea Guvernului

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa, vineri, ca şeful statului să înţeleagă că normalitatea nu este blocarea Guvernului, în contextul în care, după cum a menţionat ea, preşedintele are ca slogan pentru alegerile din noiembrie 'România normală'.

Întrebată cum comentează faptul că există miniştri ALDE care nu şi-au delegat atribuţiile unor secretari de stat, Viorica Dăncilă a spus: 'Vom discuta toate aceste posibilităţi în Comitetul Executiv de mâine. (...) Eu sper că în ALDE sunt şi oameni care se gândesc la stabilitate, că sunt oameni care sunt responsabili. Vom vedea care este situaţia şi vom lua deciziile până săptămâna viitoare, în cunoştinţă de cauză. Dar eu sper ca domnul preşedinte, care şi-a ales ca slogan o 'Românie normală', să înţeleagă că normalitatea nu este blocarea Guvernului'.

Premierul a adăugat că Guvernul poate fi dat jos doar prin moţiune de cenzură sau prin demisia prim-ministrului. 'Dacă încercăm să blocăm Guvernul de fapt blocăm toate deciziile pe care trebuie să le luăm pentru România şi pentru români. Şi în perioada următoare avem destule acte normative care sunt benefice pentru români', a precizat Dăncilă, la Şcoala politică de vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate, desfăşurată la Mamaia.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care a luat act de demisiile miniştrilor Mediului, Energiei şi pentru Relaţia cu Parlamentul. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia Graţielei Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, a lui Anton Anton, ministrul Energiei, şi a lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, şi prin care se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului pentru cei trei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel