Dăncilă, despre ideea Ursulei von der Leyen: Sunt convinsă! Vizează toate statele

Ema Apostu / 20 iul 2019 / 21:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că susține ideea Ursulei von der Leyen, președinte al Comisiei Europene.

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că susține ideea Ursulei von der Leyen, președinte al Comisiei Europene, privind intoducerea unui mecanism pentru monitorizarea situaţiei statului de drept. Premierul a subliniat că această abordare este una corectă, deoarece vizează toate statele membre ale UE.

„Este bun faptul că este o abordare care nu este specifică doar câtorva state. Este o abordare la nivel european care se va aplica tutror statelor membre. Ne uităm acum la mecanismul de cooperare și verificare care este aplicat doar României și Bulgariei . Eu cred că atunci când se ia o măsuri la nivel european trebuie ca acea măsură să vizeze toate statele membre. Sunt convinsă că toți avem obligații în calitate de stat membru al UE, dar avem și oportunități în calitate de stat membru al UE. Cred că această abordare a președintelui Comsiei Europene este una corectă pentru că este o măsură care vizează toate statele", a declarat Viorica Dăncilă, la Sibiu.

„Trebuie să discutăm"

 

Premierul a adăugat că Guvernul va discuta cu reprezentanții Comisiei Europene cu privire la MCV-ul aplicat României și Bulgariei.

„Am discutat după alegeri cu fostul prim-vicepreședinte al Comsiei Europene despre mecanismul de cooperare și verificare. Am spus că noi avem foatre mare deschidere și că trebuie să discutăm despre fiecare lucru în parte. Dar la aceste discuți nu trebuie purtate doar cu Ministerul Justiției, sunt discuții care vozează magistrații, în care trebuie să avem părerea și a judeătorilor și a procurporilor și a ascociațiilor magistraților pentru a putea pune anumite puncte în aplicare sau la anumite puncte să explicăm de ce nu putem să implementăm acel aspect din MCV. Dar cred că este foarte important dialogul și Guvernul României va avea un dialog cu Comisia Europeană legat și de acest aspect și de alte aspecte referitoare la această cooperare", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ursula von der Leyen, proaspăt aleasă în funcția de preşedintele al Comisiei Europene, a anunțat că susţine introducerea unui mecanism pentru monitorizarea situaţiei statului de drept în toate ţările Uniunii Europene şi pentru apărarea valorilor europene.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25