Dăncilă, Dan, Şova şi Daea, mișcarea zilei

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul României, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Lucian Şova şi ministrul Agriculturii Petre Daea s-au deplasat în zonele afectate de inundaţii.

Premierul Viorica Dăncilă, împreună cu ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Lucian Şova şi ministrul Agriculturii Petre Daea, se află luni, 2 iulie, în zonele afectate de inundaţii, în judeţele Buzău, Bacău, Covasna şi Braşov.

Guvernul, implicare directă

Viorica Dăncilă s-a dus în cele patru judeţe pentru a evalua pagubele şi pentru a găsi soluţii de a sprijini oamenii şi comunităţile afectate, transmite Guvernul. "Facem o misiune de evaluare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, vrem să vedem de ce au nevoie autorităţile locale, vrem să vedem situaţia existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviţi de aceste fenomene să poată să aibă un ajutor imediat. (...) Noi sperăm ca să avem până joi toate evaluările din toate judeţele, din toate localităţile care au fost afectate, iar în şedinţa de Guvern de joi să aprobăm deja ajutorul pe care oamenii îl aşteaptă de la noi", a declarat Dăncilă în timpul unei vizite efectuate luni în judeţul Buzău, conform imaginilor transmise pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, premierul a felicitat MAI, IGSU şi autorităţile care au acţionat până în prezent în localităţile afectate de inundaţii. "Vrem să vorbim şi cu oamenii, vrem să vedem care sunt problemele existente în acest moment. Ştim că până acum s-a acţionat bine, vreau să îi felicit pe toţi cei implicaţi, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile locale şi judeţene. (...) Pentru noi primordial a fost să nu avem victime, oamenii să fie pe primul loc şi acum Guvernul este implicat în mod direct în a ajuta toate comunităţile care au avut de suferit', a spus Dăncilă. Şefa Guvernului a precizat că a discutat cu comisarii europeni Corina Creţu şi Maros Sefcovic pentru a obţine sprijin pentru localităţile afectate de inundaţii. 'Am vorbit deja cu doamna comisar Corina Creţu, astăzi am vorbit cu comisarul Sefcovic, astfel încât să putem să accesăm şi Fondul de Solidaritate, pentru că pagubele sunt foarte mari şi trebuie să ne gândim la tot ceea ce s-a întâmplat şi să accesăm toate pârghiile care ne pot ajuta în acest sens. Vom face o evaluare din punct de vedere al localităţilor, ne referim şi la locuinţe şi la drumuri, căi de acces, şi la agricultură (...), astfel încât ajutorul Guvernului, sprijinul Guvernului să vină în toate aceste domenii", a spus Dăncilă.  

Apel

'Avem fonduri, vom vedea cum vom face astfel încât să acoperim aceste pagube. (...) Mai mult, o să apelăm şi la Fondul de Solidaritate, dar, până când acest fond va ajunge în România, bineînţeles că trebuie să punem la bătaie fondurile pe care le avem, astfel încât oamenii să aibă un ajutor imediat', a arătat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel