Dăncilă, consultant în Departamentul pentru economia verde la BNR. Budăi: Este decizia guvernatorului

Dăncilă, consultant în Departamentul pentru economia verde la BNR. Budăi: Este decizia guvernatorului
Dăncilă, consultant în Departamentul pentru economia verde la BNR. Budăi: Este decizia guvernatorului

Decizia de numire a fostului premier Viorica Dăncilă într-un post de consultant la Banca Naţională a României este una care aparţine guvernatorului acestei instituţii, a declarat marţi deputatul PSD, Marius Budăi, care a precizat că nu o comentează.

'Eu nu comentez deciziile guvernatorului, dumnealui a hotărât aşa. Doamnei Dăncilă îi doresc multă sănătate şi succes în activitate', a declarat Budăi la Parlament.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va face o figură frumoasă la BNR, Marius Budăi a răspuns: 'Probabil că da, nu ştiu. Vom vedea. Cred că da'. Marius Budăi adăugat că fostul premier nu i-a cerut să voteze în Parlament pentru prelungirea mandatului la BNR a lui Mugur Isărescu.

'Cu toţii cred că am votat atunci pentru prelungirea mandatului. Nu mi-a cerut doamna Dăncilă nimic', a afirmat deputatul PSD.

Marius Budăi i-a urat succes şi fostului europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, care, de asemenea, ar fi fost angajat la BNR. 'Eu ştiu că este membru PSD (Paşcu - n.r.). La fel, nu comentez deciziile guvernatorului BNR, are dreptul să-şi aleagă consilierii pe care îi consideră dumnealui. Îi doresc domnului Paşcu mult succes in activitate', a spus Budăi.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a fost numită, din 15 mai, consultant de strategie la Cancelaria Băncii Naţionale a României, potrivit biroului de presă al băncii centrale. 'Confirmăm faptul că doamna Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Cancelariei BNR, începând cu data de 15 mai 2021, în funcţia de consultant strategie', precizează sursa citată. 

Viorica Dăncilă a fost angajată consultant în Departamentul pentru economia verde, a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României. 

'Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică', a spus Adrian Vasilescu, conform Agerpres.

El a explicat că Banca Naţională are cinci departamente care se vor ocupa de relaţiile internaţionale şi de legăturile pentru trecerea la euro. Acesta sunt următoarele: Departamentul Euro; Departamentul economie reală - economie bancară; Departamentul bănci centrale; Departamentul monede digitale; Departamentul economia verde. De asemenea, Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în aceste departamente.

Adrian Vasilescu a precizat că Viorica Dăncilă nu a fost angajată la cabinetul guvernatorului BNR şi nu ocupă funcţia de consilier al acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel