Dăncilă concediu. Iohannis, sesizare la CCR. Cristea, europarlamentar: Uită că în pixul premierului stă...

Andi Cristea
Andi Cristea

Andi Cristea, europarlamentar PSD, a reacționat după ce Klaus Iohannis a transmis la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul. Președintele a susținut că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile sale.

”Iohannis nu are niciun fel de simț politic, nici fler, nici instinct de autoconservare. Dacă ar avea, având în vedere pasiunea binecunoscută pentru case și imobile, nu ar mai ataca orbește premierul, fiindcă în pixul Vioricăi Dăncilă va sta casa RAPPS ce i se atribuie la finalul mandatului de președinte în decembrie 2019. N-ai cu cine...”, a scris europarlamentarul Andi Cristea pe Facebook.

Iohannis, cerere către CCR

Klaus Iohannis a transmis la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul. Președintele a susținut că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile sale.

Preşedintele invocă o serie de argumente cu privire la admisibilitate, pornind de la jurisprudenţa CCR conform căreia conflictele juridice de natură constituţională nu se limitează numai la conflictele de competenţă - pozitive sau negative - care ar putea crea blocaje instituţionale, ci vizează orice situaţii juridice conflictuale a căror naştere rezidă în mod direct în textul Constituţiei.

În opinia preşedintelui, conduita imputată reprezintă o problemă de constituţionalitate prin ea însăşi.

Preşedintele se referă şi la existenţa unui blocaj instituţional, considerând că, prin emiterea deciziei premierului, funcţionarea Guvernului României este plasată în afara cadrului constituţional, consecinţa fiind imposibilitatea şefului statului de a-şi îndeplini competenţa constituţională privind desemnarea unui prim-ministru interimar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel