Corina Creţu, primele reacţii după acuzele premierului Dăncilă: Afirmaţii regretabile

Corina Crețu
Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Creţu a reacţionat pe pagina sa de Facebook după ce premierul Dăncilă a lansat acuze dure către comisarii europeni. Viorica Dăncilă a declarat despre comisarii europeni că nu au ajutat deloc România. 

"Deși pentru mine capitolul privind actualul partid de guvernământ s-a încheiat, e de datoria mea să îmi apăr munca din ultimii ani, a mea și a sutelor de specialiști din cadrul Comisiei Europene și să vorbesc despre mandatul meu de Comisar European pentru Politică Regională.

Nu pot să vorbesc în numele precedenților Comisari, dar afirmațiile Doamnei Prim-Ministru - potrivit căreia Comisarii trimiși de România nu au ajutat țara - sunt absolut regretabile. În primul rând, această afirmație dovedește necunoasterea prevederilor Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene: Comisarul European trebuie să reprezinte toate statele europene și deservește interesul Uniunii Europene, nu al unui partid sau un grup de oameni.

Pe întreg parcursul mandatului meu, eu una nu am putut uita țara din care provin - iar Doamna Prim-Ministru știe foarte bine eforturile pe care le-am depus pentru România, dar continuă în mod absolut gratuit campania de denigrare a mea începută de luni de zile.

Așa cum sunt convinsă că știți, am preluat mandatul cu o rată de absorbție în cazul României, pentru perioada 2007-2014, de doar 58%, de aceea am creat Grupul de lucru pentru o mai bună implementare în care am inclus tarile cu o rata de absorbtie de sub 60% , în favoarea cărora am aprobat masuri exceptionale. In cazul concret al Romaniei, acestea se refera inclusiv la fazarea a 40 de proiecte (care ar nu au fost realizate la timp si pentru care Romania ar fi trebuit sa dea banii inapoi), plus finanțarea a 16 proiecte retrospective (proiecte care erau realizate, dar pentru care statul român încă plătea credite), în valoare de aproximativ 1,3 miliarde EUR.

Iar prin aprobarea cofinanțării acestor proiecte cu bani europeni, bugetul României a fost degrevat de plata împrumuturilor către instituțiile financiare internaționale. Așadar, datorita acestor masuri, rata de absorbție pentru perioada 2007-2014 a depasit 91%", a scris Corina Creţu pe Facebook. 

Postarea integrală poate fi citită AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel